in legatura cu tichetele cadou oferite salariatilor de Paste si anume:
Noi avem in firma 17 copii minori ai salariatilor dar am vrea sa primeasca toti angajatii tichete cadou in valoare de 150 ron si avem 53 salariati.
Pot sa consider restul de tichete pentru cei 36 de salariati fara copii ca si cheltuiala nedeductibila fiscal din punct de vedere al impozitului pe profit si doar atat?
Pentru ca eu am mai citit pe net si am inteles ca trebuie tratata si din punct de vedere al impozitului pe salarii. Dar la nivelul salariatului trebuie impozitata doar cu 16% sau se datoreaza toate contributiile?
Va multumesc!:-/
Conform Legii nr. 193/2006 privind privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, tichetele cadou pot fi acordate pentru:
- campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate
- cheltuieli sociale
Din punctul de vedere al impozitului pe profit, cheltuielile reprezentand cadouri oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie se incadreaza la cheltuieli sociale. Acestea sunt deductibile in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/ 2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare. Cheltuielile sunt deductibile in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie dintre cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.
Pt. salariatii fara copii minori, poti trece tichetele cadou pe protocol.
Sindicat
elenaoana
Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)
Tichete cadou
book2
Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate,
Pentru ... (vezi toată discuția)