avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuarea salariului de incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuarea salariului de incadrare

Buna ziua,

La firma la care lucrez am fost chemata zilele acestea pentru a semna un act de confidentialitate, la care era atasat un act aditional de diminuare a salariului de incadrare, cu o suma considerabila pot spune. Cerand lamuriri, mi s-a explicat ca se diminueaza salariul dar suma respectiva se va trece la bonusuri cu caracter permanent dar dezamagirea cea mai mare este faptul ca ei au operat toate aceste modificari cu data de 1 martie (si contractul de confidentialitate si actul aditional toate aveau data de 1 martie) fara ca eu sa fi semnat vreunul din aceste acte.
Am refuzat sa semnez deoarece vreau sa ma interesez prima data la banca cu care sunt deja in discutii pentru un credit de prima casa, daca toate aceste imi scad sansele de a obtine creditul dorit.
Intrebarea mea este, asupra acestei modificari, se poate reveni fara a fi nevoita sa ii actionez in instanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 7 Aprilie 2015
actele aditionale se pot face in termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.Deci pentru a fi valabil actul aditional trebuie sa fie in termenul de 20 de zile lucratoare incepand cu 01.03.2015.
Au trecut peste 20 zile, actele fiind cu 01.03.2015 si eu am fost chemata sa le semnez dupa 01.04.2015.
Daca nu semnati acel act, atunci modificarile mentionate in actul respectiv nu-si vor putea produce efectele pentru care se dorea incheia acel act.
Ei au operat deja aceste modificari, mi-au aratat pe fluturasul de salar pe luna martie.
Si daca eu nu vreau sa semnez aceste documente, cand voi fi chemata sa semnez statul de plata pentru luna martie, ma compromit daca il semnez?
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Cutzi, utilizator
Explicati-le ca fara semnatura dvs acele acte nu au niciun efect juridic si nu veti semna statul de plata cu modificarea salariului.

Neplata salariului la data prevazuta in c.i.m. poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
- unei proceduri de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim inregistrare revisal arlette arlette Buna ziua Rog indrumare la urmatoarea situatie: La data de 01 martie a expirat contractul colectiv de munca.Angajatorul a intarziat invitatia la ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctionare inregistrare revisal nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Am cercetat disciplinar un salariat sapt trecuta, iar conform deciziei emise astazi va fi penalizat timp de o luna cu 5% din salariu. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. 17 ( 5 ) din codul muncii mmarianne mmarianne Buna ziua, Cum sa interpretez art. 17 alin 5 din CM, potrivit caruia ” orice modificare a unuia din elementele prevazute la alin 3 din Cim impune ... (vezi toată discuția)