avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire locuinta

Buna ziua!
Eu si sotia mea sintem proprietari ai casei unde locuim.Nu avem copii.Si eu si sotia avem frati/surori care la rindul lor au copii.In cazul decesului sotiei sau al meu,fratii/surorile celui decedat au dreptul sa mosteneasca o parte din casa-este adevarat?Dorinta mea si a sotiei este ca in cazul decesului unuia dintre noi casa sa revina in totalitate celuilalt.Adica dorim ca nici una dintre rudele noastre sa nu aibe drept de mostenire asupra casei.
Ce anume trebuie sa facem ca sotul supravietuitor sa fie unicul mostenitor?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
laurentiu7005, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 6 Aprilie 2015
Puteti face testament in favoarea sotiei iar sotia un testament in favoarea dumneavoastra.

Fiecare cu testamentul lui si nu un testament comun.

Neavand copii nu exista problema mostenitorilor rezervatari.

Testamentele trebuie facute neaparat in forma autentica la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Testamente intre soti micuta miri micuta miri Buna ziua! Am facut eu si sotul meu testamente separate ,pentru ca,in cazul decesului unuia dintre noi,cel ramas in viata sa mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)