avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu dupa CIC

Buna, am si eu o intrebare in legatura cu acordarea concediului de odihna dupa intoarcerea unui angajat, acum ca s-a modificat legea. Am o angajata care trebuie sa se intarca pe 02.05.2015 dup a doi ani de CIC, pe anul 2015 la cate zile de concediu va avea dreptul? 21+21 din 2014? Multumesc anticipat:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 7 Aprilie 2015
Pe anul 2015 va avea dreptul la CO aferent perioadei cuprinse intre 02.05.2015 si 31.12.2015.

Ar trebui sa stim data nasterii copilului si durata optata pentru CCC, pentru 2014.
01.06.2013, periodada optata este de 2ani.
Pentru 2014 nu are dreptul la CO.
Multumesc dar atunci acesta cum se interpreteaza?

Legea nr. 12/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie si a intrat in vigoare duminica.

Actul normativ prevede ca, la stabilirea duratei concediului de odihna, perioadele de incapacitate temporara de munca, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav sunt considerate perioade de activitate desfasurata.

Cu alte cuvinte, perioadele respective nu afecteaza numarul de zile de concediu de odihna la care au dreptul salariatii in fiecare an.
Concedul pentru cresterea copilului nu face parte din categoriile de concedii mentionate de Legea nr.12/2015.

CCC nu este un concediu medical.

Potrivit art. 15 alin. (2) din Constituţie, legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu de odihna imi revin dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului? baloghandi baloghandi Buna ziua! Am nascut in iulie 2014 si in iunie 2015 m-am intors la lucru. In contractul meu de munca figureaza 21 de zile de concediu de odihna pe an, din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant... cristi975 cristi975 Sunt angajat din 1996 fara intrerupere. Pe 2 ianuarie 2014 mi-a venit pe lume primul copil. Am solicitat si am efectuat concediul de odihna pe anul 2014. La 1 ... (vezi toată discuția)