avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autoturism

Buna ziua!
Am o problema cu cel de la care am cumparat un autoturism. Sa incep cu inceputul: in 2009 am cumparat o Skoda pe care nu am inmatriculat-o pe numele meu la acel moment din motive personale. Anul trecut vanzatorul a vrut isi cumpere alta masina insa nu putea face actele pe numele lui deoarece pe masina ce o cumparasem se adunasera de platit impozitele si un numar de amenzi in cuantum a 4800 lei. Am platit banii acestia catre el, el garantandu-mi ca a platit suma intreaga la finante. Am avut inceredere si nu am cerut nici o chitanta. #-o Acum vreau sa fac contractul de vanzare-cumparare insa nu pot... datoriile catre finante nu sunt platite si inca s-au mai adunat, cu impozitul pe anul acesta. Vanzatorul ma minte spunand ca a platit nu stie ca eu am verificat. Cum as putea proceda in asa fel incat sa pot face contractul de vanzare-cumparare fara certificatul fiscal al cumparatorului? Ori ce alta varianta as avea sa pot rezolva aceasta problema? :((
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:36, 6 Aprilie 2015
Procedura legala de achizitie bun mobil,prevede obligativitatea ca la intocmirea formalitatilor sa fie depus certificatul fiscal de catre vanzator
Asta stiu si eu. Ma interesa daca am alta posibilitate... Sa inteleg ca nu...
trebuia sa o radieze el de la fisc ,si sa o inregistrati pe numele dv-stra (doar la fisc ) cu actul de vanzare-cumparare (valabil 30 zile)
Legal,in lipsa certificatului fiscal - nu puteti intocmi formalitati de tranzactionare bun mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate la vanzarea unei masini ioanbita ioanbita Buna ziua, Mi-am vandut autoturimul si nu pot sa scot certificat fiscal deoarece sotul meu are datorii restante la impozit pe un teren. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Radiere auto la primarie Suarasan Suarasan Buna ziua,ma numesc Deak Noemi,as dori sa pun o intrebare in legatura cu o masina.Am cumparat un autoturism de la un unchi de al meu,iar acum as vrea sa il ... (vezi toată discuția)