avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare generator electric in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare generator electric in apartament

Buna seara,
Am dori sa stiu daca am nevoie de autorizatii pentru a folosi un generator electric pe benzina in apartament/balcon descoperit. Este un model Honda omologat, conform standardelor europene. Normele de poluare fonica le cunosc(50 decibeli afara, 40 in interior) intre orele 8 si 22 cu exceptia intervalului 13-14. Exista si altele referitoare la noxe sau psi?
Contextul este urmatorul: am achizitionat un apartament intr-un imobil nou pentru care nu exista organizare de santier aprobata de Enel. Restul de 3 apartamente si spatiul comun sunt conectate acum, in mod ilegal, la contorul vechii case demolate pentru a se construi acest imobil. Dezvoltatorul imobiliar ma ameninta cu chemarea diferitelor autoritati pentru ca folosesc generatorul electric. As vrea sa stiu ce responsabilitati am in urma folosirii acestui generator in balconul deschis sau in interiorul apartamentului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:50, 6 Aprilie 2015
Atentie sporita ,deoarece utilajul pe langa curent genereaza fum si trepidatii
Este necesar constructia de cos de evacuare noxe,cu inaltime mai mare decat a cladirii
De regula nu se emit autorizatii individuale instalare cos evacuare fum generator electric
Multumesc pentru raspunsul rapid, ynocentta! Ma poti trimite la legea sau regulamentele care stipuleaza obligativitatea construirii cosului de evacuare?
Ordinul nr 128/2008,norme specifice la utilizarea generatoarelor de energie electrica,HG nr 90/2008,norme speciale ale ISU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foc cu lemne PalfiM PalfiM Sunt administratorul unui bloc de locuinţe foarte vechi(nu ştiu sigur din ce an) unde fiecare apartament are sobă de teracotă. Nu de mult am primit o ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica produsa de un generator torr10 torr10 Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de ... (vezi toată discuția)
Am la parter o brutarie smarius2000 smarius2000 De curand am cumparat un apartament la etajul 1, iar la parter am o brutarie, cum m-am grabit atunci si nu analizat toate datele, am sarit peste brutarie :( ... (vezi toată discuția)