Buna seara,
Am dori sa stiu daca am nevoie de autorizatii pentru a folosi un generator electric pe benzina in apartament/balcon descoperit. Este un model Honda omologat, conform standardelor europene. Normele de poluare fonica le cunosc(50 decibeli afara, 40 in interior) intre orele 8 si 22 cu exceptia intervalului 13-14. Exista si altele referitoare la noxe sau psi?
Contextul este urmatorul: am achizitionat un apartament intr-un imobil nou pentru care nu exista organizare de santier aprobata de Enel. Restul de 3 apartamente si spatiul comun sunt conectate acum, in mod ilegal, la contorul vechii case demolate pentru a se construi acest imobil. Dezvoltatorul imobiliar ma ameninta cu chemarea diferitelor autoritati pentru ca folosesc generatorul electric. As vrea sa stiu ce responsabilitati am in urma folosirii acestui generator in balconul deschis sau in interiorul apartamentului.
Atentie sporita ,deoarece utilajul pe langa curent genereaza fum si trepidatii
Este necesar constructia de cos de evacuare noxe,cu inaltime mai mare decat a cladirii
De regula nu se emit autorizatii individuale instalare cos evacuare fum generator electric
Multumesc pentru raspunsul rapid, ynocentta! Ma poti trimite la legea sau regulamentele care stipuleaza obligativitatea construirii cosului de evacuare?
Foc cu lemne
PalfiM
Sunt administratorul unui bloc de locuinţe foarte vechi(nu ştiu sigur din ce an) unde fiecare apartament are sobă de teracotă. Nu de mult am primit o ... (vezi toată discuția)