avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati prin Banca pt Asoc Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati prin Banca pt Asoc Proprietari

Buna seara

Va rog sa ma ajutati ,cum se procedeaza cand pt o Asociatie de Proprietari face plati numai prin Banca cum se evidentiaza aceste plati .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 07:48, 9 Aprilie 2015
Se evidentiaza prin extrasul de cont.
De asemenea fiecarei facturi astfel achitata se ataseaza OP-ul.
Multumesc pt raspuns insa vroiam sa stiu unde evidentiez aceste ordine de plata ,depunerile in Banca le trec in registru de casa dar ordinele de plata ?
Multumesc
Toate platile si incasarile prin casa se regasesc in RC, iar platile si incasarile prin banca se regasesc in extrasul de cont dat de Banca. Nu trebuie sa le cautati in alta parte!!
Daca faceti Balanta o sa va "indrume" formularul.
:offtopic:
Contabilitatea si carnea de porc sunt grele!!!
Oare de ce cei care au alte meserii se baga "unde nu le fierbe oala"?
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
ContSters241232, utilizator
Puteti tine un Registru de operatiuni in banca in care sa treceti incasari de la proprietari, depunerile de cash din incasari, plati catre furnizori, incasare de dobanzi, plati comisioane bancare....
.... sau puteti sa nu tineti acest registru, dar incasarea i-o scadeti din fisa locatarului din soldul lui de plata, eventual evidentiind cumva ca plata e facuta prin banca.

De baza este extrasul de cont pe care il listati luna de luna si il puneti in dosarul lunar.
Vreau sa fac o observatie. Extrasul de cont clasic vi-l da banca pe o luna intreaga, de la 1 pana la 30 (31) ale lunii.
Va sugerez sa cereti bancii sau sa listati singura, daca aveti posibilitatea si aveti internet banking, raportul de tranzactii de la data in care treceti cu listele in noua luna pana in ultima zi, cand incheiati dosarul, de exemplu intre 20.03.2015 - 16.04.2015 sau alte limite calendaristice. Astfel vor fi evidentiate toate operatiunile bancare efectuate de a doua zi cand treceti la noua luna afisata pana in ultima zi cand incheiati dosarul.

Cei care vor sa tina o evidenta corecta, clara si usor de studiat cu privire la miscarea banilor in asociatie (inacasi si plati), pot face acest lucru, in baza registrului de casa si a extrasului de cont, intocmind la sfarsitul fiecarei luni doua situatii:
- jurnal casa
- jurnal banca
Cate un tabel pentru fiecare din acestea care sa contina:
- sold initial (soldul final al lunii precedente)
- incasari
- plati
- sold final
Asa o sa aveti luna de luna evidenta soldurilor, a inacsarilor si a platilor efectuate separat prin casa si sepatarat prin banca.
Pentru casa va ajutati de registrul de casa iar pentru banca de extrasul de cont de la banca. Cu aceasta ocazie depistati si eventualele erori facute.

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza operatiunile bancare??? catalinaionescu catalinaionescu Buna Ziua! Pana acum am lucrat numai cu registrul de casa, asociatia de proprietari neavand cont deschis la o unitate bancara. Acum, am deschis un cont, iar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli utilitati - contract comodat pfa adri_d adri_d Buna ziua. Am doua nelamuriri: 1. Prima legata de inregistrarea utilitatilor pentru un PFA care are incheiat contract de comodat pentru 30% din spatiu. Pana ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)