avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselatorie

Am cumparat de pe internet un motor de 5kw trifazat, care s-a dovedit a fi de 1,5kw.
Motorul a fost platit cu 450lei, cam acesta e pretul pe internet.
Am vorbit cu individul in cauza, si i-am propus sa-mi trimita 300lei si sa pastrez motorul (cam 150lei e un motor de 1,5kw pe internet), nu a fost de acord, sau sa-mi trimita cei 450lei, si eu sa-i trimit motorul inapoi , el sa plateasca transportul. Nici asa nu vrea, ar vrea sa-i gasesc eu pe cineva care are drum acolo.
Ramane varianta tribunalului. Apare intrebarea: Ce sanse am eu sa obtin vreo 6 luni de puscarie pentru el, pentru fapta de inselaciune ?
Sau care ar fi daunele pe care el ar urma sa le suporte?
Mentionez ca as cam avea toate actele necesare pentru dovedirea vinovatiei lui.
Adica a modificat cu buna stiinta datele de pe motor, si eu pot dovedi ca sunt false.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 7 Aprilie 2015
BIN a scris:

Ce sanse am eu sa obtin vreo 6 luni de puscarie pentru el, pentru fapta de inselaciune ?
Sau care ar fi daunele pe care el ar urma sa le suporte?
Mentionez ca as cam avea toate actele necesare pentru dovedirea vinovatiei lui.
Adica a modificat cu buna stiinta datele de pe motor, si eu pot dovedi ca sunt false.

Daca vanzatorul nu are antecedente penale,nu puteti obtine vreo 6 luni de puscarie pentru el, pentru fapta de inselaciune
Incercati sa notificati oficial vanzatorul,cu obligatia preluarii bunului tranzactionat si restituirea c/v acestuia,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor de judecata aferent solutionare in instanta de judecata
Problema ar fi relativ simpla, eu sunt de langa Buzau, el e din Timisoara, transportul motorului a costat 70 lei. El asta nu vrea sa plateasca in plus si nici nu recunoaste ca motorul lui ar valora 150lei, ca sa- mi plateasca 300lei diferenta.
Am discutat cu el prin telefon, e o persoana dificila, nu vrea sa recunoasca ca e vinovat sub nici o forma. I se pare ca eu il acuz pe nedrept. Ceva de genul.
Ce inseamna sa notific oficial vanzatorul?
I-am zis ca daca ajung la tribunal cu el nu ma las pana nu il bag in puscarie, el zice ca nu se poate, in fine i-am zis ca-l tin macar un an in judecati, nu e convins...
Nu stiu daca are antecedente penale.
lasati notificarile si mergeti si depuneti plangere la politie sau parchet pt inselaciune. De la parchet se decide daca va fi trimis in judecata sau nu, nu decideti dvs. Dvs daca vreti, il actionati in judecata pe cale civila, insa nu va complicati cu asta de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune Andra24 Andra24 Buna , Va prezint urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism neinmatriculat cu toate actele inclusiv numere provizorii scoase care urmau sa expire ... (vezi toată discuția)
Achizitie moto cu placuta de identitate falsa thedjwilly thedjwilly Buna Ziua, in vara am achizitionat de la un Domn o motocicleta, cu acte de Franta, care se potriveau cu numerele scrise pe una din seriile de ... (vezi toată discuția)
Daca nu primesc un pachet inapoi politia poate sa mi faca ceva? ankalupu ankalupu am trimis un paket la cineva , care acum nu l mai doreste, prin posta. daca eu nu vreau sa l primesc poate politia sa mi faca ceva? mentionez ca am vorbit prin ... (vezi toată discuția)