avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

ma intereseaza si pe mine ce sanse are o mama de a i fi incredintat minorul, in conditiile in care aceasta a parasit caminul conjugal, se afla in strainatate iar copilul se afla de 1 an si jumatate in grija bunicilor paterni,copilul avand acum 2 ani si 5 luni.mentionez ca aceasta nu are un serviciu ,nerealizand niciun venit si nu ar avea cu ce il intretine.a fost rugata sa vina in tara doar pt copil,dar refuza si zice ca va veni sa ia copilul cand va face rost de bani.
de asemenea, sotii au un comun o locuinta construita pe un teren, cumparat de sot inainte de casatorie.la construirea locuintei a contribuit doar sotul acesta luand un credit si achitandu-l integral acesta,sotia nelucrand o zi.credeti ca cota parte a fiecaruia va fi de 50/% doar pt ca aceasta a lucrat in gospodarie,intrucat de ingrijire copil s-au ocupat doar bunicii paterni.
astept raspuns urgent
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 21:52, 25 Iunie 2009
1.Mama minorului are sanse minime astfel cum reiese din relatarea dvs.Insa in eventualitatea existentei unui proces de incredintare minor, mai sunt si alte aspecte relevante (tatal s-a ocupat de minor sau nu; acordul parintilor cu privire la cresterea si ingrijirea minorului, ajutorul dat de bunici, mediul/conditiile in care va trai/traieste minorul s.a.m.d.)
2.Cotele de contributie la dobandirea imobilului vor fi stabilite de catre instanta insa ipotetic tot din ce ne "relatati", sotul este proprietar pe teren fiind bun propriu acestuia iar constructia pare a fi contributie exclusiva a sotului desi legal i se aplica regimul bunurilor comune ale sotilor (art.30 C.fam.).In concluzie, cotele nu par a fi egale.:ok:
Sotul neproprietar exercita doar un drept de superficie asupra terenului , insa constructia , avand in vedere ca a fost efectuata in timpul casatoriei , va fi supusa impartelii.( daca acest credit a fost contractat in timpul casatoriei ), contributia efectiva a sotului fiind apreciata in concret .
Avand in vedere ca nu existe resurse financiare ale sotiei , si o stabilitate in ceea ce priveste o locuinta , minorul va fi incredintat tatalui , intrucat mama , prin plecarile efectuate a manifestat si dezinteres fata de propriul copil.Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mama minorului daca vine la proces ii vor creste foarte mult sansele pt incredintare.
Daca nu vine se incredinteaza in mod normal tatalui.

Cu bunurile comune trebuie facuta o analiza amanuntita intrucat munca in gospodaria casnica ii poate conferi drepturi.
In ce cota doar instanta va putea stabili dupa ce va judeca respectiva cauza.
Daca nu exista insa probe in aceasta privinta cu munca in gospodaria casnica sansele vor creste foarte mult spre cote dezechilibrate din punct de vedere aritmetic.
Incercati sa consultati un avocat intr-un mediu privat pentru orice detaliu poate schimba soarta procesului de partaj.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere ca mama este in strainatate de mai mult timp, mi-e greu sa cred ca nu realizeaza ceva venituri...In tot acest timp ea chiar nu a trimis nici un ban pentru copil? In strainatate a plecat cu acordul sotului ?
Dupa parerea mea sunt multe aspecte ce trebuie lamurite intrucat fiecare parte are varianta sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului MIR78 MIR78 Buna ziua, Sunt mama a unui copil in varsta de 4 ani. Locuiesc cu sotul meu si copilul intr-un apartament , proprietate a socrilor , care de anul trecut, ne ... (vezi toată discuția)