avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repaus saptamanal

Buna ziua! Lucrez in cadrul CFR ca mecanic de locomotiva. Nu am un program stabil, iar ca sa fac 40 de ore pe saptamana, trebuie sa lucrez toate 7 zilele ( intr-o zi lucrez 5 ore, in alta 7, in alta 10 etc. ). Este normal ca in 14 zile sa am numai 2-3 zile libere? (Nu am pretentie sa fie in zile consecutive, dar nu este corect sa fie macar 4 zile libere in 14 zile?) Mentionez ca in contractul colectiv de munca este un articol in care scrie ca "Munca prestata in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale se platesc cu spor de 100% din salariul de baza. Aceste ore nu se compenseaza cu timp liber corespunzator." Acest articol poate inlatura repausul saptamanal?
Cel mai recent răspuns: sofoana , utilizator 19:31, 7 Aprilie 2015
Acel articol nu inlatura dreptul dvs la repausul spatamanal.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca ptr orele lucrate sambata si duminica nu se acorda sporul de 100%,cum se compeseaza cu zile libere? pentru o zi lucrata simbata se acorda 2 zile libere (vezi toată discuția)
Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)