avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune de pe urma defunctului meu tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune de pe urma defunctului meu tata

Mama vrea sa faca succesiunea dupa decesul tatalui meu dar nu are bani ca sa imi dea partea care mi se cuvine eu mai am un frate care nu vrea parte vrea sa io dea mamei mele iar mama dupa succesiune vrea sa vanda apartamentul .Intrebarea este daca mama poate vinde fara semnatura mea si daca pot sa intarzi demararea succesiuni daca nu ce pot face astept raspuns.
Pe de-o parte vreti ca mama sa va dea parte dvs, dar nici nu vreti ca ap sa se vanda. Ce vreti de fapt ?
dezbateti succesiunea amiabil la notar, gaseste client si vindeti impreuna.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un alt topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament ( ati deschis 5 topicuri ).
In situatia in care mai aveti intrebari suplimentare/nelamuriri legate de acest subiect, va rog sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Aveti mai jos intrebarile dvs. si raspunsurile primite.
buburuza1969 a scris:

Cum pot afla daca mama a facut succesiunea dupa tatal meu decedat.
Eu mai am un frate iar ea ma tot amana cu succesiunea.
Daca a facut-o fara acordul meu, ce pot face si care sunt demersurile pe care le pot face eu pentru a ataca ?

Nofacenoname0 a scris:

Simplu, initiati dvs. procedura deschiderii succesiunii....apoi daca s-a mai dezbatut anterior succesiunea, notarul va va spune.

legalmgm a scris:

Faceti o cerere de informatii la Camera Notarilor Publici din localitate

buburuza1969 a scris:

Mama vrea sa faca succesiunea dupa decesul tatalui meu.
Daca nu ma prezint ce se intampla?
Mai am un frate .Pierd partea mea ?
Ce pot sa fac daca nu vreau sa ma prezint.
Astept raspuns.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu sunteti obligat sa va prezentati la notar.
Se vor adresa insa la instanta si e posibil sa va pierdeti dreptul.
Depinde de mai multe lucruri ca sa se stabileasca ca nu ati acceptat mostenirea.
Ati dat declaratie de acceptare a mostenirii?

buburuza1969 a scris:

Mama vrea sa faca succesiunea. Vrea sa vanda apartamentul. Poate sa vanda fara semnatura mea?

Nofacenoname0 a scris:

Depinde cui ii va reveni apartamentul in urma dezbaterii succesiunii. In caz de neintelegere, se va hotari in instanta.

legalmgm a scris:

Succesiunea dupa cine ?
Daca este dupa tatal Dvs. va bucurati de un drept asupra unei cote din masa succesorala denumit "rezerva succesorala". Aceasta este o cota de care nu poate dispune mama Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa cu executare-urmarire interpol? cristy444 cristy444 Buna seara va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Sunt condamnat la 3 ani si 1 luna cu executare si sunt plecat in anglia de 2 ani si nu vreau sa ma predau ... (vezi toată discuția)
Coproprietate, pret vanzare cota Andrea1992 Andrea1992 Bună seara ! Eu împreună cu fostul meu concubin avem un apartament împreună,am decis sa devin proprietar unic,însă nu ne înțelegem deoarece el vrea ... (vezi toată discuția)
mostenire-partaj succesoral - cota descendent oana1920 oana1920 buna seara tatal meu a murit acum 1 an jumatate,mama a ramas in garsoniera,bun comun,eu am dreptul la casa? si daca cumva a instrainat o fara sa spuna ... (vezi toată discuția)