avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citarea persoanei juridice la sediul social
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citarea persoanei juridice la sediul social

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu un proces, pe care l-am initiat impotriva angajatorului, datorita neplatii salariului. Am primul termen in curand si, la o consultare a dosarului, am remarcat ca angajatorul nu a depus intampinarea, iar citatia pentru aceasta a fost pusa in casuta postala a sediului lor(pentru ca ar fi fost absenti). Citarea a fost facuta la sediul social, unde organizatia nu lucreaza (au un alt punct de lucru). Stiu insa ca au multe facturi care merg la sediul social si ca se verifica casuta postala periodic.
Ce se intampla in cazul in care nici la primul termen nu merge nimeni din partea lor si nu se trimit CIM-ul si statele de plata, asa cum le-a solicitat instanta? Adica, daca, in final, instanta ar da o solutie favorabila mie (eu am pus deja la dosar absolut toate probele care adeveresc neplata salariului), ei ar putea contesta hotararea pe motiv ca nu au fost instiintati de proces, ca nu au stiut de el? Ceea ce ma intereseaza este daca contestatia ar conduce la pierderea procesului din partea mea.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 12:14, 8 Aprilie 2015
De la Registrul Comertului ati scos informatii actualizate despre sediu ? Este acelasi ? Poate fi citata si la punctul de lucru
Nu, nu de la Registrul Comertului, insa va pot asigura ca sediul social este acelasi. Eu, in cererea de chemare in judecata, am mentionat atat sediul social, cat si punctul de lucru, insa instanta a trimis citatia la sediul social. Sa propun la primul termen o citare si la punctul de lucru?
Ceea ce va pot spune este ca partea adversa stie de proces (avocatul lor a fost informat), cu siguranta au vazut si citatia (dupa cum va spuneam toate facturile le vin la sediul social), dar nu vor sa plateasca. Nu-mi dau seama daca chiar asteapta executarea silita..
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
dani33, utilizator
Daca adresa unde au fost citati este una si aceeasi cu actualul sediu nu aveti nicio problema. Va veti judeca si hotararea astfel obtinuta o veti pune in executare silita daca va fi cazul.
@ Scriu mai jos ceva ce cred că nu e off-topic, și vă rog să nu ștergeți postarea mea, pentru că pot fi lucruri utile pentru mai mulți interesați de subiect !
Vă rog din suflet, să-mi spuneți dacă e posibil și legal ca o persoană juridică (în speță, o Asociație de Proprietari) poate avea un alt sediu (făcut ilegal, încă provizoriu de vreo 3 ani, atacat în Instanță de mai mulți proprietari, chiar s-au făcut Plângeri Penale), unde-și desfășoară propriu-zis activitatea, în afară de sediul social principal legal înregistrat la Tribunal, la adresa căruia primește toate documentele prin poștă ? Menționez că pe ștampila Asociației este trecută adresa vechiului sediu, care era într-o Uscătorie a unei scări de bloc, acum dezafectată !
Acel nou sediu este puțin cam ilegal (provizoriu), fiind obiectul multor plângeri penale, chiar cei de la Cadastru confirmând ilegalitatea construirii lui. Din această cauză, timp de doi ani nu s-a dat voie să se tragă cablu de curent de la RENEL.
Acel sediu nou a fost construit abuziv de către un fost pseudo-președinte care nu fusese numit sau ales conform legii, timp de 4 ani. N-a găsit alt loc de construire decât exact pe locul unui drum de circulație publică (un Gang vechi de 50 ani) exact sub apartamentul său, ceea ce denotă un posibil conflict de interese al acestuia.
Nu mai zicem că acesta n-a luat hotărârea legală a construirii acestui nou sediu de aprox. 50 mp (cu termopane, WC, debara, mobilier, etc.) doar în cadrul unei Adunări Generale, convocată pentru cei aproximativ 460 proprietari ai A.P.71, care ulterior, au fost puși și să plătească o cotă-parte pentru acel Sediu - DAR EI N-AU FOST DELOC CONSULTAȚI, sediul construindu-se în câteva zile, fără ca mulți proprietari să știe ce se construiește acolo !!!
Specific faptul că acesta n-a mai convocat vreo Adunare Generală (OBLIGATORIE ANUAL), timp de 4 ani cât a ”domnit”, uzurpând acea funcție de președinte, din 2009 până-n 2013, când am reușit să organizăm forțat o Adunare Generală, fiind cu greu înlăturat, cu mare scandal, de la conducerea A.P. Specific și faptul că acel teren încă figurează la Cadastru cu proprietar neclar - statul sau proprietarii. Cei de la Cadastru au trimis o Adresă precum că acel teren (pasaj) figurează ca fiind drum de circulație publică, aparținând statului, plus că art.1 din Ordinul nr.634/2006 al Directorului General al Cadastrului spune că pentru a fi înscrisă o clădire în Cartea Funciară trebuie să fie PERMANENTĂ, nu PROVIZORIE, cum e cea reclamată, deci ... abuz în toată regula: [ link extern ]
Acest așa-zis președinte n-a fost la nici la Notar să împroprietărească cu Cota Parte Indiviză proprietarii A.P.71, făcând pe cei de la Cadastru să se mire că e posibil așa ceva (auzisem că s-a dat terenul în Proprietate Publică Privată de către Primărie, dar pare că n-ar fi așa) ! Cum s-o fi dat avizul de la Urbanism dacă nu era niciun act în regulă ?
Acest fals președinte, știind că spațiul e ilegal construit - chiar un Executor Judecătoresc interzicându-i, datorită unei Ordonanțe Președențiale, să continuie lucrările la acel sediu - [ link extern ]
Acesta a nesocotit decizia Instanței de judecată, în acel nou sediu desfășurându-se și acum activitatea angajaților A.P.71, cu toate că ștampila Asociației are inscripționat sediul social de la vechea adresă (Întreb: ESTE CEVA ILEGAL AICI ?).
Alt abuz e că, ştiind că nu are hotărâre definitivă (aviz final) de legalitate a construcţiei, ca să aibă curent în sediul Asociaţiei, acest fals președinte şi-a tras cablu de curent de la contorul din apartamentul lui, către sediu, acolo consumând destul de mult curent în cei aproximativ 50 mp, cât măsoară sediul, având reşouri, calorifere electrice, radio, etc., şi astea fiind plătite de noi, proprietarii !
Apropo, pentru a fi mai concret, am găsit chiar acum o poză cu noul sediu al A.P.71, văzut din partea opusă a blocului, din exterior (cu Street View, din Google Maps): [ link extern ]
Se vede acolo un cablu de curent tras din apartamentul fostului fals președinte (asta e dovada că acea clădire e ilegală, RENEL nedându-le avizul) ! Omul își făcuse acest mic ”palat” de peste 50 mp, cu tot confortul în speranța că va ”domni” pe vecie ca șef al A.P.71, în timp ce el nu fusese nici numit, nici ales președinte conform legilor. Numai faptul că locuia deasupra sediului făcut ilegal de el, arată ce nereguli au fost acolo - se credea stăpânul Universului, omul era un mic Ceaușescu...
E gravă faza cu construirea ilegală a unui sediu fără a se trece prin Ad. Gen., de către un fals președinte care n-a vrut să aplice legile nici la facturile contestate de noi, nici la altele. Atenție, e importantă informația precum că acel sediu al A.P.71 s-a construit chiar sub locuința acestui pseudo-președinte, care spera să rămână veșnic președinte și să preia acel sediu situat sub apartamentul lui ... boier, ce mai, pe banii noștri, în timp ce alte A.P. stau prin subsoluri, în chichinețe înguste, de câțiva metri pătrați.
CEL MAI MULT MĂ INTERESEAZĂ DACĂ E LEGAL CA SEDIUL SOCIAL (CEL VECHI, NEFOLOSIT, DAR CU ȘTAMPILA CU ADRESA A.P.71, TOT ACOLO) SĂ FIGUREZE LA O ADRESĂ, ȘI SEDIUL FOLOSIT ACUM DE ANGAJAȚII A.P.71 SĂ FIE ALTUL, MAI ALES CĂ NU E LEGAL CONSTRUIT.
Ce spune legea în acest caz ? Unde să ne adresăm să rezolvăm problema, mai ales că acel fost pseudo-președinte a scăpat deocamdată, obținând N.U.P. de la plângerile penale ale proprietarilor afectați ? Atenție, nu sunt numai plângeri pe acest subiect, ci pe multe alte încălcări grosolane de legi !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
rmf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea sediului asociaţiei de proprietari rmf rmf [u]Ştampila A.P.71 are marcată ca adresă a Sediului Social vechea Uscătorie de la parterul unui bloc, acum dezafectată.[/u] Nu era normal şi legal să ... (vezi toată discuția)
Teren situat la parterul blocului - proprietatea asociatiei de proprietari? asociatia5960 asociatia5960 Va rog daca aveti un raspuns pentru urmatoarea situatie: La parterul blocului asociatiei noastre , pe toata lungimea blocului , exista un spatiu de cca 3 m ... (vezi toată discuția)
Este infracțiune faptul că șefii asociației noastre declară în instanțe două sedii sociale, dar niciunul nu este legal (nu e niciunul real și actual) ? flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)