avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teren situat la parterul blocului - proprietatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teren situat la parterul blocului - proprietatea asociatiei de proprietari?

Va rog daca aveti un raspuns pentru urmatoarea situatie:
La parterul blocului asociatiei noastre , pe toata lungimea blocului , exista un spatiu de cca 3 m latime situat exact sub apartamentele si balcoanele blocului aflate pe aceea parte la mezanin. Pana in '89 a fost spatiu pietonal fiind marginit pe mai mult de 2/3 din lungime de cateva coloane care fac parte din structura de rezistenta a blocului.
Este acest teren proprietatea asociatei de prop. a blocului?

Cum poate fi dovedit acest lucru si ce demersuri trebuiesc facute in acest sens.

Va mulumesc f. mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 00:46, 25 Mai 2015
Acel spatiu, deobicei, nu este proprietatea asociatiei, el este in proprietatea primariei, chiar daca este marginit de coloanele de rezistenta ale blocului.

Puteti sa va interesati la primarie pentru un raspuns sigur.
................
De ce numai pana in '89 era spatiu pietonal? Acum ce se afla pe el?
Asociatia nu e proprietara pe nimic, ea doar administreaza. Terenul de sub bloc este coproprietatea tuturor proprietarilor de apartamente situate deasupra, iar cel de langa este proprietate publica, de regula (nu a primariei ci a localitatii). Daca totusi sutn acolo stalpi de rezistenta, se poate ca suprafata sa fie coproprietatea proprietarilor de apartamente, dar acest lucru se poate verifica numai studiind cadastrul cladirii.
proprietatea blocului este si suprafata de 0,80m aflata in jurul blocului.. Pana in 89 apartamentele nu erau proprietate personala.spatiul respectiv fiind detinut de ...primarie..prin vanzarea apartamentelor..si spatiul respectiv este al proprietarilor
Multumesc pentru raspuns. Exista cadastru facut pentru bloc. Din cadastru reise ca suprafata contruita la sol este aceeasi cu suprafata din acte. Pentru cadastru a fost depus tabelul cu suprafata de teren aferenta contructiei conform cotelor indivize din actele de proprietate a apartamentelor. Tot din cadastru apare delimitarea corpului de proprietate exact pana la marginea blocului deci inclusiv acel teren unde era pasaj pietonal cu coloane.
Ce demersuri/ documente trebuiesc intocmite pentru a dovedi ca acel spatiu situat asa cum am spus, este proprietatea detinatorilor de apartamente din bloc. ?

Multumesc.

cum ce documente?..a-ti afirmat doar ca la cadastru este specificat acest lucru..ca situatia de pe teren include si acel spatiu..

Alte discuții în legătură

Sediu asociație construit ilegal, fără aprobarea tuturor proprietarilor 181074 181074 La parterul unui bloc din asociația noastră, exista încă din 1964 un pasaj pietonal (am înțeles că era considerat ca și drum public) situat exact sub ... (vezi toată discuția)
Un sediu provizoriu al unei asociații, construit pe un pasaj public, nu e pasibil de demolare ? flory_mr flory_mr Sediul Asociației noastre este, încă din 2010, declarat ca fiind și acum, în 2018, construit provizoriu, la care nici recepția nu s-a făcut, și nu ... (vezi toată discuția)
Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)