avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teren situat la parterul blocului - proprietatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teren situat la parterul blocului - proprietatea asociatiei de proprietari?

Va rog daca aveti un raspuns pentru urmatoarea situatie:
La parterul blocului asociatiei noastre , pe toata lungimea blocului , exista un spatiu de cca 3 m latime situat exact sub apartamentele si balcoanele blocului aflate pe aceea parte la mezanin. Pana in '89 a fost spatiu pietonal fiind marginit pe mai mult de 2/3 din lungime de cateva coloane care fac parte din structura de rezistenta a blocului.
Este acest teren proprietatea asociatei de prop. a blocului?

Cum poate fi dovedit acest lucru si ce demersuri trebuiesc facute in acest sens.

Va mulumesc f. mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 00:46, 25 Mai 2015
Doamna ELGA (sau domnule Adrian), e posibil să avem un mic răspuns documentat privitor la această "speţă" care "arde" una dintre cele mai mari A.P. din ţară ?
Ce mai putem face să demolăm acea clădire nevotată de Ad. Gen. a A.P.71 (458 proprietari din 9 blocuri şi 28 de scări !) dacă s-a primit deja avizul PROVIZORIU de la Primărie pentru a bloca un drum public (pasaj de trecere dintre blocuri), încălcând astfel dreptul la libera circulaţie, dar încălcându-se şi Legea Construcţiilor şi Legea 230/2007, poate şi altele ?
Precizez că nu se ştie cum, cei care au condus ilegal A.P.71 (preşedintele se auto-numise în 2009, fără a fi ales prin Adunare Generală, la 90 zile de la vacantarea postului dinainte) şi au comis ilegalităţi şi abuzuri strigătoare la cer, au fost scăpaţi prin N.U.P. de acuzaţia de Fals în Semnături Private, dar şi de Abuz în Serviciu, astfel ei prevalându-se de această hotărâre precum că acel sediu a fost legal construit - dovezi împotriva acestei acţiuni sunt cu duiumul !
"elga50" a scris într-o postare din Ianuarie 2010, următoarele: ♦♦♦ Daca in acordul de asociere este cuprinsa si aceasta suprafata, fosta pietonala, asociatia poate inchiria linistita acel teren, evident cu acordul majoritatii 50% + 1 din proprietari si acordul tuturor proprietarilor direct afectati. ... Suprafata la sol detinuta in devalmasie de proprietari trebuie sa cuprinda si acea portiune. Aveti asa ceva precizat in acordul de asociere ? ♦♦♦
Deci, Asociaţia poate doar închiria acel teren, nu ar fi avut dreptul să-l aibe în proprietate, fiind un pasaj public de trecere a cetăţenilor, acel gang scurtând drumul mai ales al bătrânilor, care au şi făcut plângeri penale, dar ... în zadar !
Adunare Generală au încercat să facă, dar pe ascuns, ilegal, cu un singur bloc din cele 9 (a hotărât, astfel, în mod bizar, a noua parte dintre asociaţi) - cine a mai auzit ca într-un proces-verbal al unei pseudo-adunări Generale să se scrie, şi citez cu documentul în faţă: "Proces-verbal, încheiat azi, 18.08.2010, în cadrul ADUNĂRII GENERALE CU PROPRIETARII BLOCULUI D2 (???!!!) din cadrul Asociaţiei de Proprietari nr. 71, cu următoarea Ordine de Zi: Acceptul proprietarilor pentru închiderea pasajului dintre blocurile D2 şi D3 ..." ... apoi ar fi hotărât în unanimitate (?!) construcţia noului sediu, fără să întrebe toţi proprietarii, ulterior forţându-i pe toţi să plătească acea lucrare de aprox. 30.000 lei !
CUM E POSIBILĂ ABERAŢIA ASTA ?! Se uită subit că noi facem parte dintr-o Asociaţie alcătuită din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri de 4 etaje, vechi din 1964, şi având 28 de scări în total ?
A mai auzit cineva să poată lua hotărâri o mână de oameni, adică a noua parte din proprietarii membri ai unei Asociaţii de Proprietari, şi mai ales pentru o construcţie care e proprietate comună ? Culmea e că a fost prezent la acea şedinţă şi un Notar Public care a certificat valabilitatea hotărârilor din acea aşa-zisă Adunare Generală, făcută în glumă, cu un bloc din cele nouă ! Legea 230/2007 spune clar că o A.P. e alcătuită din toţi proprietarii condominiului, adică cei 458 proprietari care n-au fost consultaţi !
Problema şi mai gravă e cum au obţinut autorizaţiile fără probleme, pentru că şi cei de la Cadastru s-au mirat cum s-au încălcat legile din domeniu (proprietarul e neclar şi azi, neputându-se întabula spaţiul respectiv), la fel, cei de la Renel nedând aprobare pentru cablu de curent electric, plus alţii ...
CE MAI PUTEM FACE SĂ ÎNTOARCEM TOTUL, PENTRU A REPUNE ÎN CIRCULAŢIE ACEL GANG CARE EXISTĂ DE 51 DE ANI ?
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
rmf, utilizator
rmf a scris:

CUM E POSIBILĂ ABERAŢIA ASTA ?!

Eu unul m-am amuzat citind situatia descrisa, desi e trista. Si desi sunt cinic, trebuie sa recunoastem ca va meritati soarta. Aceasta nazdravanie s-a construit cu concursul si acordul tuturor proprietarilor din cele 9 blocuri. Prin pasivitatea lor toti au constribuit la magarie.

Iar dupa ce s-a consumat problema, problema in care toti ati fost direct responsabili si implicati, asteptati sa vina primarul, presedintele, guvernul, papa sa va stearga *** unde v-ati rahatit.
Evident si institutiile statului au vina lor incontestabila insa principalii vinovati sunt in acele 9 blocuri.


CE MAI PUTEM FACE SĂ ÎNTOARCEM TOTUL, PENTRU A REPUNE ÎN CIRCULAŢIE ACEL GANG CARE EXISTĂ DE 51 DE ANI ?

Exista 2 variante:
1 . Varianta simpla. Instanta. Cereti obligarea asociatiei de a demola constructia si de a restabili calea de acces.
2. Varianta complicata. Demersuri la institutiile statului abilitate sa ia masuri.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu asociație construit ilegal, fără aprobarea tuturor proprietarilor 181074 181074 La parterul unui bloc din asociația noastră, exista încă din 1964 un pasaj pietonal (am înțeles că era considerat ca și drum public) situat exact sub ... (vezi toată discuția)
Un sediu provizoriu al unei asociații, construit pe un pasaj public, nu e pasibil de demolare ? flory_mr flory_mr Sediul Asociației noastre este, încă din 2010, declarat ca fiind și acum, în 2018, construit provizoriu, la care nici recepția nu s-a făcut, și nu ... (vezi toată discuția)
Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)