avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu asociație construit ilegal, fără aprobarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu asociație construit ilegal, fără aprobarea tuturor proprietarilor

La parterul unui bloc din asociația noastră, exista încă din 1964 un pasaj pietonal (am înțeles că era considerat ca și drum public) situat exact sub apartamentele blocului respectiv, mărginit cu alt bloc din aceeași asociație.
Cum se consideră acest teren, ca fiind proprietatea întregii asociații de proprietari sau numai a celor din blocul respectiv ? Sau o fi proprietate publică ori proprietate publică privată ? În ultimul caz, se poate da terenul unei Asociații de Proprietari, știind că astfel se blochează accesul spre un bulevard central al orașului, unde sunt multe parcări și magazine ?
Problema gravă e că s-a construit în 2011, pe acel pasaj vechi de 53 de ani, un nou sediu al asociației (avizul de la Primărie s-a dat pentru o construcție ... provizorie, care e și acum în picioare), fără a se convoca vreo Adunare Generală cu proprietarii din toate blocurile pentru a obține voturile necesare aprobării acelei construcții, mai ales că toți proprietarii au fost obligați ulterior să plătească acea lucrare dubioasă !
Foștii șefi, pentru a părea că e legală cererea, au convocat pe ascuns, în 2010, o falsă Adunare Generală cu ... un bloc din cele 9 ale asociației (exact așa au scris în procesul-verbal) !?
Cine a mai auzit de o Adunare Generală cu a 9-a parte din proprietarii membri ai asociației ?
Și mai dubios e faptul că acei șefi au adus și un notar care a legalizat acea falsă Adunare Generală convocată pentru proprietarii unui bloc din cele 9 ale asociației. Oare să nu fi știut legislația din domeniu acel notar care a girat această falsă Adunare Generală ?
Având aceste detalii, se poate obține un aviz de demolare a acelui sediu ilegal construit, deoarece până și cei de la Cadastru refuză să-l intabuleze pentru că s-au comis mai multe ilegalități: nu se poate intabula o construcție provizorie, nu s-a făcut Recepția lucrării de către reprezentantul Primăriei și nu s-au împroprietărit cel puțin cei din blocul pe care era situat terenul (am înțeles că trebuiau împroprietăriți toți proprietarii asociației, știind faptul că au plătit toți, forțat, acea lucrare) ?!
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
181074, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:51, 2 Martie 2017
181074 a scris:

La parterul unui bloc din asociația noastră, exista încă din 1964 un pasaj pietonal


Fiind spatiu pietonal,acesta reprezinta domeniu public
Indiferent de interesul si de voturile locatarilor ,ocuparea domeniului public fara acordul autoritatii publice locale reprezinta fapta sub incidenta legii
acei șefi au adus și un notar care a legalizat acea falsă Adunare Generală

Ati vazut dv document autentificat care sa legalizeze adunarea generala?
Notarul detine competenta sa legalizeze anumite documente-legal prevazute
Demolarea spatiului o poate dispune atat serviciul disciplina in constructii,autoritatea de stat in constructii,cat si ISU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren situat la parterul blocului - proprietatea asociatiei de proprietari? asociatia5960 asociatia5960 Va rog daca aveti un raspuns pentru urmatoarea situatie: La parterul blocului asociatiei noastre , pe toata lungimea blocului , exista un spatiu de cca 3 m ... (vezi toată discuția)
Din 28.09.2019 asociațiile de proprietari cu mai mult de un bloc care are proprietăți comune, ar trebui să se dizolve de drept, dar nu știm exact articolele de lege care să permită așa ceva. flory_mr flory_mr Eu locuiesc în cadrul unei Asociații de Proprietari cu 458 de proprietăți aflate în 9 blocuri și 28 de scări, situate pe 6 străzi diferite (conform ... (vezi toată discuția)
Dacă vrem schimbarea statutului și a adresei sediului asociației, cele 2/3 din proprietari care trebuie să semneze, trebuie să fi fost prezenți la adunarea generală anuală ? flory_mr flory_mr În cazul în care vrem să schimbăm Statutul și adresa sediului social al unei Asociații de Proprietari este nevoie de 2/3 din numărul membrilor ... (vezi toată discuția)