avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea sediului Asociaţiei de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea sediului Asociaţiei de Proprietari

Ştampila A.P.71 are marcată ca adresă a Sediului Social vechea Uscătorie de la parterul unui bloc, acum dezafectată. Nu era normal şi legal să se meargă la Judecătorie şi să se schimbe Sediul Social la noua adresă, construcţie care e declarată provizorie, neîntabulată de cei de la Cadastru (au descoperit proprietarul terenului neclar), cu toate avizele de construcţie primite ? Din ce ştiu, trebuia operat acest lucru la Judecătorie, ştiu că era în Statutul Asociaţiei de Proprietari.
Vă rugăm să citiţi acest articol "Schimbarea sediului social: înregistrare în Registrul Comerţului." - [ link extern ]
E valabil ce scrie acolo, despre obligaţia schimbării Sediului Social şi pentru Asociaţiile de Proprietari, sau sunt numai pentru societăţi comerciale ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 03:59, 11 Mai 2015
1-Sediul social al asociatiei de proprietari-in caz ca se schimba,trebuie facuta informare la judecatorie
2-Daca detneti documente care demonstreaza nerespectarea normelor in domeniu,aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari nu se inregistreaza la Registrul comertului si nu au treaba cu Registrul comertului.
Schimbarea sediului asociatiei de proprietari inseamna modificarea statului asociatie deoarece in statutul asociatiei este prevazut clar adresa sediului asociatiei.
Pentru modificarea statului se fac aproape toti pasii care se fac pentru infiintarea unei noi asociatii de proprietari: adunare generala, trei dosare, acte de proprietate si acordul a cel putin 2/3 (67%) din numarul proprietarilor asociatiei. Cu cele trei dosare presedintele asociatiei merge la Judeactorul Delegat din cadrul Directiei de finante publice locale. Daca dosarele sunt in regula in cateva zile aveti Incheierea judecatoreasca. De regula este foarte greu de intocmi dosarul pentru ca 2/3 din proprietari sunt greu de gasit, 2/3 din actele de proprietate si mai greu...

Nu am zis că se înregistrează la Registrul Comerţului, doar am întrebat dacă acele reguli sunt valabile, în principiu, şi pentru Asociaţiile de Proprietari. Eu cred şi sper că da, ştiu că modificarea statutului asociatiei e stipulată în legislaţia din domeniu. Scrisesem, dar s-a şters din postare, că "E valabil ce scrie acolo, despre obligaţia schimbării Sediului Social şi pentru Asociaţiile de Proprietari, sau sunt numai pentru societăţi comerciale ?"
Dacă ar fi aşa, ar fi încă o ilegalitate a celor care au condus A.P., pe lângă faptul că acel nou sediu de 50 mp este puţin cam ilegal construit (într-un Gang, pasaj de circulaţie publică, vechi din 1964, chiar sub apartamentul fostului pseudo-preşedinte !), încălcând legislaţia din domeniul Asociaţiilorde Proprietari (fără convocarea Adunării Generale a proprietarilor, şi asta timp de 4 ani), dar şi a celei din domeniul construcţiilor civile - vedeţi LEGEA nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, actualizată în 2014: [ link extern ]
Dacă şi cei de la Cadastru au declarat acea construcţie provizorie, cu proprietar neclar, cu liste de semnături nedatate mai poate fi luată în considerare ca Sediu Social, sau ar trebui să rămână tot la adresa vechiului sediu, iar acel gang de trecere să fie redat circulaţiei, după ce-l vom ataca la tribunal, iar construcţia dărâmată şi redat circulaţiei acel drum public ? Vedeţi aici documentul trimis de la Cadastru, să nu creadă cineva că scriem aiurea, fără temei: [ link extern ]
Vă rugăm să ne sfătuiţi, ce acţiuni să întreprindem pentru a-i forţa să recunoască faptul că au comis abuzuri, zicem noi, destul de grave ?
Ce acte să le cerem oficial să vedem dacă au ceva legal, în afară de avizele luate de la Primărie (dacă se vede clar că s-a ocolit legea, neavând nici măcar aprobarea legală a proprietarilor printr-o Adunare Generală, cum au putut obţine avizele de construcţie, păcălind astfel şi autorităţile ?)
Ar trebui să ne prezinte statutul A.P., sau alte documente ce atestă legalitatea construcţiei, care fusese oprită chiar şi de un Executor Judecătoresc pe care tot cei 460 proprietari l-au plătit cu vreo 2.300 lei ?
Răspunsul dvs. e foarte important pentru noi, nu ştim ce plângere să facem şi ce să scriem acolo.
VREM SĂ ATACĂM ÎN INSTANŢĂ ŞI LEGALITATEA CONSTRUCŢIEI, DAR ŞI NE-SCHIMBAREA SEDIULUI SOCIAL, CONFORM LEGILOR, LA JUDECĂTORIE !
P:S.
Rugăm moderatorii să nu mai şteargă paragrafe importante din postări, pentru că subiectul devine neclar, noi aducând astfel dovezi în sprijinul celor afirmate, pentru a ni se da un răspuns avizat şi la obiect pentru întrebările noastre. Poate va folosi şi altora care au aceste probleme...
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
rmf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Citarea persoanei juridice la sediul social dani33 dani33 Buna ziua, Va scriu in legatura cu un proces, pe care l-am initiat impotriva angajatorului, datorita neplatii salariului. Am primul termen in curand si, la ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna seara. Daca asociatia de proprietari isi schimba sediul trebuie modificat statutul? Va rog sa imi spuneti pasii care trebuie facuti. Si as mai avea o ... (vezi toată discuția)