Nu am zis că se înregistrează la Registrul Comerţului, doar am întrebat dacă acele reguli sunt valabile, în principiu, şi pentru Asociaţiile de Proprietari. Eu cred şi sper că da, ştiu că modificarea statutului asociatiei e stipulată în legislaţia din domeniu. Scrisesem, dar s-a şters din postare, că
"E valabil ce scrie acolo, despre obligaţia schimbării Sediului Social şi pentru Asociaţiile de Proprietari, sau sunt numai pentru societăţi comerciale ?"
Dacă ar fi aşa, ar fi încă o ilegalitate a celor care au condus A.P., pe lângă faptul că acel nou sediu de 50 mp este puţin cam ilegal construit (într-un Gang, pasaj de circulaţie publică, vechi din 1964, chiar sub apartamentul fostului pseudo-preşedinte !), încălcând legislaţia din domeniul Asociaţiilorde Proprietari (fără convocarea Adunării Generale a proprietarilor, şi asta timp de 4 ani), dar şi a celei din domeniul construcţiilor civile - vedeţi LEGEA nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, actualizată în 2014:
[ link extern ]
Dacă şi cei de la Cadastru au declarat acea construcţie provizorie, cu proprietar neclar, cu liste de semnături nedatate mai poate fi luată în considerare ca Sediu Social, sau ar trebui să rămână tot la adresa vechiului sediu, iar acel gang de trecere să fie redat circulaţiei, după ce-l vom ataca la tribunal, iar construcţia dărâmată şi redat circulaţiei acel drum public ?
Vedeţi aici documentul trimis de la Cadastru, să nu creadă cineva că scriem aiurea, fără temei: [ link extern ]
Vă rugăm să ne sfătuiţi, ce acţiuni să întreprindem pentru a-i forţa să recunoască faptul că au comis abuzuri, zicem noi, destul de grave ?
Ce acte să le cerem oficial să vedem dacă au ceva legal, în afară de avizele luate de la Primărie (dacă se vede clar că s-a ocolit legea, neavând nici măcar aprobarea legală a proprietarilor printr-o Adunare Generală, cum au putut obţine avizele de construcţie, păcălind astfel şi autorităţile ?)
Ar trebui să ne prezinte statutul A.P., sau alte documente ce atestă legalitatea construcţiei, care fusese oprită chiar şi de un Executor Judecătoresc pe care tot cei 460 proprietari l-au plătit cu vreo 2.300 lei ?
Răspunsul dvs. e foarte important pentru noi, nu ştim ce plângere să facem şi ce să scriem acolo.
VREM SĂ ATACĂM ÎN INSTANŢĂ ŞI LEGALITATEA CONSTRUCŢIEI, DAR ŞI NE-SCHIMBAREA SEDIULUI SOCIAL, CONFORM LEGILOR, LA JUDECĂTORIE !
P:S.
Rugăm moderatorii să nu mai şteargă paragrafe importante din postări, pentru că subiectul devine neclar, noi aducând astfel dovezi în sprijinul celor afirmate, pentru a ni se da un răspuns avizat şi la obiect pentru întrebările noastre. Poate va folosi şi altora care au aceste probleme...