avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii angajator-munca Serbia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii angajator-munca Serbia

Buna seara,
In vederea efectuarii unor lucrari in domeniul constructiilor( amenajare magazin in centru comercial), care sunt obligatiile angajatorului roman,care va trimite pe o perioada de 30 de zile 7 persoane in Serbia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinamodo , utilizator 08:04, 8 Aprilie 2015
Art. 18 C.mun.
(1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.

Pentru Serbia : Condiţii de angajare în muncă / litigii de muncă
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns! Cred ca am adresat putin gresit intrebarea. Ma intereseaza mai mult obligatiile angajatorului pe teritoriul Serbiei, fiind o tara non UE, daca sunt necesare permise de munca,de unde anume se pot obtine.. Sau daca trebuie declarati acolo cei trimisi pentru efectuarea lucrarilor de constructii.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
alinamodo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate" hyan hyan Am o nelamurire in legatura cu o firma de constructii care are lucrari in starinatate . Firma la care presteaza are sediul in tara iar eu nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului muncii bissy_ralu bissy_ralu Buna ziua, o societate din romania doreste sa presteze lucrari de constructii cu angajatii sai, in Serbia. Care sunt conditiile in care acest lucru ar fi ... (vezi toată discuția)
Delegatie franta anakis_80 anakis_80 Buna ziua, Ma adresez dvs. cu o intrebare referitoare la deplasarile in strainatate. As vrea sa stiu ce acte trebuie sa fie intocmite pentru delegarea ... (vezi toată discuția)