avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat auto fara contract V-C si intermediarul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat auto fara contract V-C si intermediarul nu vrea sa-mi dea banii inapoi după 4 zile.

Actele toate sunt la mine. Omul a fost sincer. Mi-a spus ca nu are fiscal. In regula, nu are instrainat catre pe talon. I-am dat banii seara urmand sa facem a doua zi contractul de vanzare cumparare.
Intre timp am dus masina la service si am gasit defectiuni ce insumeaza minim jumatate din valoarea masinii. Mi-a spus ca masina a verificat-o "la sange" cu un mecanic.
Există vreo posibilitate sa-mi recuperez banii? Chiar si mai putini...
spunea ca pot merge la politie daca vreau, ca pot sa-l actionez in judecata...

La inceput foarte prietenos, acum spune ca eu vreau sa imi bat joc de el, ca asa ceva nu se face.
Nu stiu ce sa mai zic...
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
gabriela_maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: adryann68 , utilizator 17:46, 10 Aprilie 2015
Banii i-au fost dati in doua rate. Avansul a fost insotit de un contract de mana in care se mentiona ca imi opreste cartea masinii pana ii dau restul bainlor. Astazi i-am dat restul banilor, mi-a dat cartea și nu am mai apucat sa facem contractul intrucat a trebuit sa plec. intre timp am fost la un alt service, unde mecanicii si-au pus mainile in cap.
Contractul de mana este bun, poate fi proba in instanta, insa intrebarea care se naste este daca va puteti permite un proces, caci dureaza si costa, iar pana atunci banii sunt blocati la asa zisul vanzator de treaba (escrocul mai pe romaneste). Trebuie sa le puneti in balanta acum, taraboanta, banii dati, procesul si etc (nu stiu cum de v-ati incumetat sa mergeti singura la cumparaturi de masini, fara un barbat alaturi ...in fine). Acum dupa ce am citit ca i-ati dat si restul de bani si nu ati facut nici actele, nici fiscal, nimic, va spun sincer ca nu aveti ce face cu masina decat sa o vindeti pe bucati, caci fara fiscal (chiar daca ati fi avut contract) nu ati fi putut sa o inmatriculati, practic v-ati ales cu o fieratanie cu o valoare in bani necunoscuta. Macar numele escrocului il cunoasteti?
Cautati un avocat sa va analizeze situatia si daca va permiteti mergeti mai departe, atentie mare sa nu va pacaleasca si avocatul si sa va ia banii degeaba. Multa bafta!
Salut. Din curiozitate intreb. Ce masina ai luat? ce an? Multumesc.
gabriela_maria a scris:

Spunea ca masina este foarte buna, ca a verificat-o.


Doar nu vroiati sa si-o faca de râs singur . Nu trebuia sa-l credeti pe cuvant ci sa mergeti personal la un mecanic.
Din ce inteleg eu aveti un asazis contract "de mana" si un rezultat de la primul service auto la care ati fost cu vanzatorul. Aceste doua documente va sunt de foarte mare ajutor in instanta, pentru a demonstra reaua credinta a vanzatorului si faptul ca ati cumparat un bun cu vicii ascunse.

Nu imi este clar ce contine ale contract initial semnat si nici daca aveti o dovada scrisa de la vanzator ca a incasat banii. Oricum ar fi, in instanta puteti avea castig de cauza. Dar nu faceti lucrurile dupa capul dvs., consultati un avocat.

Cu privire la intrebarea daca sa mai incheiat acum un contract de vanzare-cumparare cu vanzatorul, raspunsul este da, dar depinde foarte mult de continutul acelui contract de mana - daca prin el s-a transferat proprietatea, sau ce s-a intamplat concret.

Alte discuții în legătură

Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care a fost lovita, proprietarul actual stiind asta. avand martori pot castiga in instanta? dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara! Am cumparat o masina care a fost lovita. Primul proprietar , pe care l-am contactat dupa ce am luat masina mi-a spus ca el a avut accident cu ... (vezi toată discuția)