avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale

Buna ziua, va rog sa ma indrumati juridic in urmatoarea problema"
am luat un credit nevoi personale in augst 2007 am achitat ratele pana in iulie 2009(5respectiv 5000euro din 12000).Din iulie am ramas fara servici am lucart cand si cand inafara tarii.Familia mea este compusa din 3 membri si nu mai avem un venit lunar stabil.
in iunie 2013 sa deschis o actiune in instanta prin care sa incunviintat titlu executoresc .Singurul bun detinut este o masina pe care s-a pus sechestru si care nu asigura din 10% din valoarea creditului.Masina nu este in tara, dar are sechestru .Va rog sa ma indrumati care sunt etapele care ar trebui sa le urmez?as contesta faptul ca la data la care sa inceput actiunea de executare silita datoria era prescrisa(conf codului civil datoriile catre banci se prescriu in 3 ani)....am vreo sansa?cunoastetii situatii similare in care a existat castig de cauza. Puteti sa imi recomandati un avocat specializat pe acest domeniu, care eventual sa aiba in portofoli cazuri similare castigate?
Cel mai recent răspuns: catrinee , utilizator 21:43, 11 Aprilie 2015
Sfatul meu este sa platiti doar o consultanta initial.
Trebuie la stiut ce sanse aveti.
Consultanta va poate costa si cat jumatate din proces insa daca este corecta si loiala faceti economie de bani.
Daca e ieftina si pierdeti procesul veti plati si alte chetuieli cu procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca au trecut 15 zile de cand ati luat la cunostinta de executare, actiunea dumneavoastra de contestatie la executare, este tardiva. La fel se calculeaza 15 zile de la orice alt act de executare emis ulterior. Asta fata de orice actiune de contestatie pe care doriti sa o initiati, mai ales fata de motivull "prescrierii dreptului la actiune al bancii".

Fata de termenele de prescriere, in cazul contractelor bancare, vorbim de termene de plata succesive, ca atare, fiecare rata de plata se prescrie la 3 ani de neplata. Ori, pot doar sa banuiesc ca banca v-a scadentat/reziliat contractul la nivelul anului 2013, cu putin inainte de a deschide procedura executarii silite. Deci executarea silita s-a cerut pe diferenta de sold nerambursata, devenita scadenta anticipat in 2013, la care se adauga dobanzi si comisioane, care puteti fi linistita ca indestuleaza suficient banca sa n-o mai intereseze vreo suma posibil prescrisa. Prin urmare, fata de soldul contului, pot fi diferente minore care ar putea fi considerate prescrise, ratele perioada august 2009-iulie 2010, dar probabil ati facut vreo notificare sau intelegere de amanare la plata cu banca pentru acea perioada, fapt ce intrerupe cursul prescriptiei.

Cu toata sinceritatea, daca ati cunoaste cat de putin sistemul juridic si instantele din Romania, ati realiza ca nu veti avea castig de cauza nici cu cel mai bun avocat in materie. Pierdeti bani si timp. Si sfatul vi-l dau din proprie experienta.

rasfoiti netul, se castiga, iar procesul se schimba la fiecare etapa
nu va ingrijorati si luati actiune ca veti putea face fata, o contrazic pe doamna de mai sus, am luptat singura tot pe aceasta tema si am gastigat procese(cu banci, fara avocat). totul se invata. daca ati fost preluat de recuperatori ..tot se poate schimba in fav dvs

si eu am fost descurajata de multi, dar am fost si incapatanata.
Va multumesc tuturor pentr sfaturi ..referitor la ce a spus dani31s..vreau sa completez ca de la plata ultimei rate au trect 4 ani pana la momentul cand s-a ajuns in instanta, in decursul acestor ani am fost preluata de firma de recuperare...nu am facut nici o intelegere nici cu banca nici cu firma de recuperare, nu am avut nici o intalnire si nu am nici un document de la ei...eu nu mai am domiciliul la adresa pe care mi-am facut creditul, de executarea am aflat intamplator cautand pe portalul judecatorii date pentru un proces in care sunt implicata am dat si de acest proces care cica conform legislatiei s-a facut fara citarea partilor(asta am aflat de curand...ca aceste procese de incunviintare executari se fac fara citarea partilor)....in aceste conditii ce sanse am ?Sarbatori cu bine tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit/executare silita catrinee catrinee buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.In iulie 2007 am luat un credit de la BCR pe 10 ani..am platit doi ani, ultima rata in iulie 2009, BCr ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)