Buna ziua va rog ajutatima an anul 2010 am luat o masina an leasing ceide la firma miau spus cami trebuie o persoana de contat deoarece munceam an strainatate dar persoana de contat sa trasformat an garant fiind sotia ok dupa 2 ani neputant plati ratele leam restituit masina#-o spunandumi ca no sa se antaple nimic dupa ceva timp si plicuri trimese de ei mam trezit cu o suma fabuloasa de plata si cu casa sotie sub sechestru neavand eu nimic pe numele meu am facut o refinantare cu eu platind suma de x pe 13 ani dar an acest moment nu dispun nici de acea suma si am 3 luni decand nam platit rata (specific cand am luat masina nu miau cerut nici un contract de casa) va multumes
ms. pntru raspuns,contract semnat,tocmai asta e problema eu avand o fetita cu sotia,fiind si difortat,este pus sechestru pe casa sotie eu neavand nimic pe numele meu,va multumesc.
Probabil cea mai mare parte a sumei reprezinta penalitati.
Recomandarea mea ar fi sa faceti contestatie la executare iar pe fond sa va aparati raportandu-va la prevederile legii 193/2000 privind clauzele abuzive. Nu stiu din ce se compune suma pe care o aveti de achitat, dar e posibil sa aveti sanse maricele de succes. De regula, in contractele de leasing, instantele au identificat numeroase clauze abuzive, clauze a caror ”anulare” a redus semnificativ cuantumul sumei de achitat.
Incercati sa promovati dumneavoastra actiunea. Daca sotia promoveaza o astfel de actiune are mari sanse sa-i fie respinsa fiind doar garant. Practica instantelor este ca girantul nu se poate prevala de prevederile Legii 193/2000, nefiind parte a contractului de leasing, prin notiunea de parte raportandu-ne la prevederile aceleiasi legi.
Refuz leasing
anjinsan
Buna Ziua,
O societate comercială incheie in anul 2009 un contract de leasing iar in 2010 alt contract de leasing. La finalizarea primului contract, ... (vezi toată discuția)