avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala din culpa accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala din culpa accident rutier

Buna ziua, as dori lamuriri in privinta cazului meu...In urma unui accident de circulatie fara victime, politistul care a venit la fata locului a intocmit dosar penal pt vatamare corporala din culpa, deoarece tatal meu cu care veneam de la spital era in afazie motorie (nu putea sa vorbeasca)...in rest nimic. Am discutat ulterior cu el, aveam hartiile cu care demonstram ca tata avea aceasta afectiune dinaintea producerii accidentului, dar a spus ca nu-l intereseaza, asta a constatat la locul accidentului si eu am hartiile,urmand sa dovedesc in instanta. Mentionez ca nu am fost sub influenta bauturilor alcoolice, cauza accidentului fiind o problema tehnica. As vrea sa stiu urmatoarele:
1) Cat poate sa dureze un asemenea caz si cand ma va chema la audiere procurorul care se ocupa?
2) Daca iau un avocat (care sa-mi spuna ce acuzatii sunt la dosar, ce a spus politistul, marturii etc), se va scurta perioada de cercetare?
3) Permisul este retinut, nu suspendat, urmand ca eu sa circul cu dovada eliberata din 30 in 30 de zile, la ordonanta data de procuror. Problema este ca accidentul s-a petrecut in alt judet decat domiciliul meu, procurorul se afla in alt oras, iar eliberarea prelungirii dovezii se face in resedinta de judet pe raza caruia s-a intamplat accidentul. Daca nu mai fac aceste demersuri pt prelungirea dovezii ( nu am timp luna aceasta ) si nici nu conduc, ce se intampla cu permisul? Pot sa mai obtin prelungirea dovezii dupa 3 luni?
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect si astept raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:52, 10 Aprilie 2015
Nimeni nu va poate da un termen de rezolvare a dosarului, depinde de cat de aglomerat este procurorul.
Dosarul se va finaliza cu o solutie de clasare, nu a fost depusa nicio plangere din partea victimei.
Veti avea permisul suspendat ptr o perioada de 90 de zile dupa clasarea dosarului.
Daca nu va pelungiti dovada lunar nu veti veti mai avea posibilitatea sa o prelungiti. Solicitarea de prelungire trebuie facuta anterior datei de expirare a perioadei prelungite.
Cele 90 de zile dupa clasarea dosarului ...pt ce? Nu ar trebui sa se tina cont daca nu circul ( nu cer prelugirea dovezii)?
In functie de probele care se afla la dosarul cauzei avocatul poate urgenta urmarirea penala insa este mult de lucru...
Sfatul meu este sa discutati clar cu avocatul pentru ce il platiti.
Ar fi bine sa stabiliti un onorariu pentru timpi.O luna o suma, doua luni o suma,etc...
Asa se va grabi avocatul si va fi si stimulat sa se grabeasca...

Primul pas insa ar fi ca avocatul sa fie platit pentru studierea dosarului intrucat nu se poate face o estimare suficient de clara in privinta duratei urmariri penale fara sa se stie exact ce probe exista si daca exista suspiciune sau nu de vinovatie.
Daca sunteti nevinovat trebuie sa se finalizeze destul de repede dar este mult mai complicat decat va puteti imagina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)
Eliberare dovada inlocuitoare permis auto danbilzerian danbilzerian Buna ziua, In urma unui accident pe care l-am provocat in urma cu aproximativ 100 de zile m-am ales cu un dosar de cercetare penala, si cu permisul de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere auto EllieM EllieM Buna ziua. Am avut un accident rutier in urma caruia am ranit usor un om ( copil care traversa strada in fuga prin loc nepermis in curba periculoasa). Victima ... (vezi toată discuția)