Buna ziua .
Va rog sa-mi spuneti in cazul concedierii dintr-o companie aflata in insolevanta ,in baza deciziei prin care mi se desface contractul de munca respectiv se desfinteaza postul pe care il ocup din cosiderente financiare, pentru a salva activitatea principala a companiei ,cum pot afla modul prin care s-a facut selectia concedierii respectiv desfintarea doar a unor posturi din cadrul companiei.Prin ce metoda pot afla dc concedierea nu s-a facut selectiv ,respectiv abuziv si intr-adevar este corecta si respecta legislatia in vigoare .
Va adresez aceasta intrebare deoarece mi se pare ca in cazul meu concedierea s-a facut abuziv invocand motivul insolventei si implicit dificultatea financiara a companiei respectiv nejustificarea postului meu.
In cazul meu in departamentul logistic in care lucrez sunt sef coloana auto (studii de lunga durata 4 ani economice , atestat coordonator de transport , atestat adr , consilier de siguranta ). Compania este o banca de sange placentar (transport de sange ,grefe si tesut impreuna cu laborator de procesare ).
Postul imediat superior mie conform fisei postului este cel de MANAGER LOGISTICA ocupat de un angajat care abia a terminat studiile superioare de scurta durata 3 ani .
In momentul in care a fost pus in functie nu s-a scos postul la concurs si nici nu avea studiile superioare finalizate (acum 4 luni ) .Pur si simplu m-am trezit ca ma subordonez unei persoane mult mai putin pregatite din punct de vedere profesional, ca pe urma sa fiu concediat pe motivul ca firma se afla in insolventa si are probleme financiare si postul meu nu se mai justifica .
Va rog mult sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest caz.
Va multumesc anticipat.
Singura posibilitate este sa contestati in instanta decizia de concediere.
Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei , actiunea se va depune la Tribunaul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.