avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CUM IMI POT RECUPEARA AVANSUL PIERDUT PENTRU O CASA ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CUM IMI POT RECUPEARA AVANSUL PIERDUT PENTRU O CASA DATORITA INCOMPETENTEI SISTEMULUI BANCAR?

i In luna octombrie 2014 am solicitat un credit Prima Casa la agentia BRD-Aushan Titan.
In luna decembrie dosarul era complet dar nu a fost trimis spre analiza "Biroului central", dupa cum il numea doamna directoare ce s-a ocupat de dosarul meu. La FNGIMM dosarul a ajuns pe 25 februarie, unde se afla si acum .
In tot acest timp extrasele de carte funciara au expirat de 4 ori , iar antecontractul de vanzare cumparare de 2 ori. Mentionez ca legatura cu banca nu este una tocmai buna, cu exceptia dnl Mihai, de fiecare data cand solicitam o informatie mi se spunea:" fac solicitate si cand am un raspuns revin cu un telefon", dar niciodata nu se revenea cu telefon, sau mi se spunea" nu stiu ce sa va spun".
Acesta nu este raspuns pentru mine!
Dosarul meu a fost trimis la Fondul de garantare atunci cand eu am telefonat si am cerut sa nu mai fie trimis pentru ca doresc sa ma orientez catre alta banca.

Din 25 februarie dosarul a fost returnat catre banca de 8 ori pentru "date incomplete", iar la intrebarea mea daca pot ajuta cu ceva, daca mai trebuiesc acte! am primit raspuns :"nu stiu ce sa va spun , se ocupa colegii din back-office" sau " nu se vedea bine stampila".

Daca nu ma insel in vinerea de 20 martie am fost anuntata telefonic de dna Corina, o alta persoana care se ocupa de acest dosar ca a fost aprobat dosarul, ca saptamana urmatoarea(luni) sa fiu informata ca lipsesc extrasele de carte funciara(2 din ele).
Si tot asa nu se termina aceasta umilinta.

Problema este ca nici acum nu am primit un raspuns sigur, nu pacaleli, daca a fost sau nu aprobat dosarul

Datorita acestei neseriozitati si aceste batjocore eu maine voi pierde avansul pentru casa ,pe care am reusit cu greu sa il strang. deoarece dnl dezvoltator nu imi restituie banii doar in conditiile in care banca sau FNGIMM ini respingea dosarul.

Drept urmare doresc sa se analizeze situatia si a mi se inapoeze banii pierduti, UNDE POT FACE ACEST LUCRU?
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 22:17, 8 Aprilie 2015
Initial sesizati conducerea bancii despre situatia cu care va confruntati
De preferat solicitati direct audienta la directorul responsabil
Incercati sa pastrati mailuri,faceti sesizari in scris la care solicitati nr inregistrare si in functie de evolutia situatiei va adresati unui avocat pentru eventuale demersuri juridice.
Recomand 2 pasi:

1. Verificati starea dosarului la FNGCIMM: [ link extern ] .

2. Contactati BRD Call Center - [ link extern ] .

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai este de facut? L.nechita L.nechita Executare silită, de la executor din Bucuresti(Tudorache Cătălin Andrei),Eu din Iasi.Achitat suma prin propri lunare card BRD dupa 7 luni.(februarie-august ... (vezi toată discuția)
Inselaciune molplayer molplayer Buna Ziua Am o intrebare legat de un caz. Anul trecut am vrut sa plec in strainatate in Elvetia. Am aplicat pe un anunt gasit pe internet si am luat ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere extras de carte funciara? kikison kikison Buna, Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a ... (vezi toată discuția)