avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere administrator srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere administrator srl

Buna ziua
Avem un srl a carui activitate am incetat-o in decembrie 2014 datorita faptului ca nu mai faceam fata cheltuielilor. La inchidere insa am ramas datori la o parte din clienti cu executarea comenzilor sau restituirea banilor. Pana la acest moment nu am reusit sa ne achitam fata de toti si sunt unii care au mers fie la OPC, fie la Politie fie in Tribunal intrucat detin contract de vanzare cumparare, factura, chitanta. Noi avem intentia sa restituim toti banii insa cu timpul. Intrebarea mea este ce se poate intampla administratorului societatii din punct de vedere legal. Poate fi pedepsit penal pt asa ceva? Sau tine doar de civil. Are politia vreun cadru legal de a il chestiona? Multumesc
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 18:52, 8 Aprilie 2015
Buna ziua,
Este penal daca ati dat instrumente de plata fara acoperire, este problema daca nu ati virat retinerile facute de la salariati.
Se poate atrage radpunderea personala a administratorului daca se dovedesc fapte facute cu rea credinta, fapte care au dus societatea in incapacitate de plata. De ex. asociatii mai confunda casieria societatii cu buzunarul propriu. In romania se intampla rar sa i se atraga raspunderea personala a administratorului, depinde de la caz la caz, conteaza mult cum si ce arata documentele contabile.
In principiu daca firma a mers rau -asta este, raman datorii neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite neplatite la stat pe societate. consecinte? Traveler Traveler Buna tuturor, Sunt asociat unic la o mica firma de constructii cu sediul social in apartamentul parintilor prin contract de inchiriere pe 3 ani, care expira ... (vezi toată discuția)
Datorii finante edeward edeward ce se intampla in cazul in care un ONG (asociatie culturala non-profit) are datorii la ”stat” (administratia financiara, amenzi vamale etc.) si nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica pentru datorii pe firma blecota blecota Pot fi executat silit eu ca persoana fizica pentru niste datorii pe care le are firma mea. SRL are datorii la fisc si alti creditori de circa 10.000 lei. Pot ... (vezi toată discuția)