avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum as putea obtine certificatul fiscal pentru ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum as putea obtine certificatul fiscal pentru inmatricularea unui autoturism cumparat?

Buna seara,
As dori sa va intreb cum as putea proceda pentru a obtine certificatul unui autoturism pentru a fi inmatriculat daca proprietarul nici nu imi mai rspunde l;a telefon?
Cand am fost sa facem contractul de vanzare-cumparare,propieterul mi-a spus ca are toate actele insa nu avea la el certificatul fiscal.Ne-am inteles ca o sa mi-l trimita a doua zi insa a trecut o luna de atunci si nimic.Nu mi-a dat nici fisa de inmatriculare si nici nu imi mai raspunde la telefon.
Am luat legatra cu un mediator care a incercat sa rezolve situatia pe cale amiabila insa proprietarul nu s-a prezentat la mediere.
In acest caz cum as putea proceda?
As putea deschide o actiune in instanta,si daca as avea castig de cauza?
Problema nu e numai asta e si faptul ca masina nici nu mai functioneaza motorul e praf trebuie inlocuit iar pe langa asta mai are si alte piese sticate.
Mecanicul mi-a spus ca propietarul stia ce defectiuni avea masina pentru ca nu se putea stica motorul dupa 130 km cat am circulat eu cu ea,deoarece masina s-a sticat dupa 3 zile dupa ce am cumparat-o.
Ce as putea face daca e sa o repar tot nu pot cicula cu ea fara acel certificat fiscal nu o pot inmatricula.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea proceda.
Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:24, 8 Aprilie 2015
Va confruntati cu una dintre situatiile neplacute datorate necunoasterii formalitatilor legale de achizitie bun mobil sh
Concret,ati incheiat contract de vanzare cumparare ?
Legal,in lipsa certificatului fiscal nu se incheie documente de tranzactionare bun mobil
Neprezentarea certificatului fiscal la tranzactionare auto,se datoreaza de cele mai multe ori debitelor in urmarire detinute de vanzator
Este hazardat a emite raspuns referitor la sansele in instanta-sunt necesare mai multe date relevante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism P_Iulia P_Iulia Buna ziua! Am o problema cu cel de la care am cumparat un autoturism. Sa incep cu inceputul: in 2009 am cumparat o Skoda pe care nu am inmatriculat-o pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto barbosul barbosul Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e ... (vezi toată discuția)