avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Avans si lichidare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Avans si lichidare

Buna ziua,

M-am angajat de la inceputul lunii martie la o firma,care da salariile sub forma de avans si lichidare,pe 10 si 25 ale lunii. Salariul de baza brut din contract este de 2610 lei(aprox 1800 in mana). In data de 25 martie am primit 1000 lei,iar maine, pe 10 se vor da iar bani. Intrebarea mea este urmatoarea: maine voi primi doar diferenta de 800 lei ramasa din luna martie? Nu inteleg exact cum functioneaza plata salariilor in modul asta :sorry:. Pana acum luam o data pe luna( si era mai bine X-( )

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
Twinkle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Twinkle , utilizator 12:35, 9 Aprilie 2015
In data de 10 aprilie se achita diferenta de salariu net calculata pentru luna martie.
Fiirma dvs. a calculat salariile pe luna martie, a retinut contributiile si impozitul, apoi avansul dat in data de 25 martie. Restul de plata ramas se achita angajatilor sub forma de lichidare in data de 10 aprilie.
Este un mod foarte utilizat de plata a salariilor in doua transe.
Am inteles. deci,la inceputul fiecarei luni,pe 10, primesc de fapt lichidarea pentru luna anterioara.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit in concediu risc maternal? Florina93 Florina93 Buna ziua. Ma puteți ajuta va rog , cu un raspuns? Sunt in concediu risc maternal din 20 aprilie. Salariul pe contract este minimul pe economie. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Avans si lichidare tonita87 tonita87 Buna ziua, M-am angajat de la inceputul lunii curent(aprilie) la o firma,care da salariile sub forma de avans si lichidare,pe 10 si 25 ale ... (vezi toată discuția)
Termen plata concediu medical rempler rempler Am si eu o intrebare. Conform contractului individual de munca salarizarea la firma in vcare lucrez este bilunara ( in 10, respectiv in 25 a fiecarei luni). ... (vezi toată discuția)