M-am angajat de la inceputul lunii curent(aprilie) la o firma,care da salariile sub forma de avans si lichidare,pe 10 si 25 ale lunii..
Primesc avans?
multumesc!
De regula, avansul se da proportional cu zilele lucrate din perioada 1-15 ale lunii (35% - 40% - 50% din brut, depinde de angajator), iar la lichidarea din 10 luna urmatoare se face calculul salariului lunar, se retin contributiile obligatorii si impozitul, se scade avansul si eventual alte retineri, restul de plata se plateste si reprezinta "lichidarea".
Da, ar trebui sa primiti un avans.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Retineri stat
macrita
Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale? (vezi toată discuția)
Avans si lichidare
Twinkle
Buna ziua,
M-am angajat de la inceputul lunii martie la o firma,care da salariile sub forma de avans si lichidare,pe 10 si 25 ale lunii. Salariul de baza ... (vezi toată discuția)
Salariu
j_smiht
In societatea comerciala unde lucrez, plata salariului se face in doua transe, pe 12 si repectiv 27, cum este stipulat si in contractul colectiv de munca, dar ... (vezi toată discuția)