avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii termen plata concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

termen plata concediu medical

Am si eu o intrebare. Conform contractului individual de munca salarizarea la firma in vcare lucrez este bilunara ( in 10, respectiv in 25 a fiecarei luni). Sunt in CM din data de 19 iunie, cu prelungire pana in 7 august. In data de 27 iulie cand m-am dus sa-mi ridic avansul am fost refuzata de catre angajator, pe motiv ca el nu stie cat trebuie sa imi dea si ca nu cumva sa primesc prea mult, iar la lichidare sa trebuiasca sa-mi ceara el bani mie. Am un salar de incadrare de 800 de lei, iar CM este cu codul de 01, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fiu platita cu 75%. Pana acum la avans aveam suma de 400 de lei, restul baniilor ii primeam la lichidare, in data de 10 a lunii. Este legal sa nu ma plateasca , doar in 10? In perioada aceasta a mai fost o colega in CM, careia i s-a dat avansul in data de 25.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:23, 3 August 2009
Plata CM se face o singura data.
Inteleg, dar totusi colega mea de ce a fost platita? Iar contabilul firmei sustine ca eu apar pe statul de plata cu suma de 400 de lei.
Poate colega a avut zile lucrate in iulie in afara de medial :)

daca va zice contabila ca aveti avans trecut pe stat atucni de ce nu i-ati primit ??

daca aveti taoat luna concediu medical nu exista obligatia sa va acorde un avans de salariu, si puteti primi toti banii la lichidarea.
Insa nu e nici interzis, daca angaajtorul doreste sa va dea si un avans pe care-l regul;arizeaza la plata de la lichidarea a concediuylui medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans si lichidare Twinkle Twinkle Buna ziua, M-am angajat de la inceputul lunii martie la o firma,care da salariile sub forma de avans si lichidare,pe 10 si 25 ale lunii. Salariul de baza ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit din caza primei anna_karenina anna_karenina Buna ziua. Am o intrebare: sunt insarcinata si in luna decembrie am avut 10 zile CM si restul concediu prenatal. Am luat pe 20 dec avansul pt aceasta luna si ... (vezi toată discuția)
Demisie nzz nzz Buna ziua . Doresc sa stiu de la un contabil sau avocat care sunt drepturile mele salariale la lichidare daca mi-am dat demisia pe data de 1 august fara ... (vezi toată discuția)