avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/Cumparare in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/Cumparare in familie

Buna ziua

Vanzarea/cumpararea unui imobil se face in familie.Notarii au un prag anume dupa care calculeaza cat la % este impozitul ce trebuie platit pe apartament pentru vanzare.
Pot eu sa stipulez in contract mai putin decat valoarea apartamentului pentru a nu plati un impozit mai mare la stat?! Dau exemplu:imobil la 40000 euro si trec 20000 euro.
Pot sa intreb notarul la ce valoare e estimat apartamentul din partea lor?Ori pe ei nu ii intereseaza cum ne intelegem noi?!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 10 Aprilie 2015
Puteti sa stipulati cat vreti daca e un pret serios, daca pretul convenit de parti e mai mic decat cel din grila notariala, vanzatorul plateste impozit raportat la valoarea de grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Vreau sa fac un contract de vanzare-cumparare cu unchiul si bunica mea(apartamentul este acum propreitatea lor). Apartamentul este evaluat la 32 000 euro ,dar ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? tobilica tobilica Buna ziua, Situatia mea se prezinta astfel: tatal meu vitreg mai are un copil din prima casatorie, dar mama si tatal meu vitreg vor sa faca in asa fel incat ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)