avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/Cumparare in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/Cumparare in familie

Buna ziua

Vanzarea/cumpararea unui imobil se face in familie.Notarii au un prag anume dupa care calculeaza cat la % este impozitul ce trebuie platit pe apartament pentru vanzare.
Pot eu sa stipulez in contract mai putin decat valoarea apartamentului pentru a nu plati un impozit mai mare la stat?! Dau exemplu:imobil la 40000 euro si trec 20000 euro.
Pot sa intreb notarul la ce valoare e estimat apartamentul din partea lor?Ori pe ei nu ii intereseaza cum ne intelegem noi?!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 10 Aprilie 2015
Puteti sa stipulati cat vreti daca e un pret serios, daca pretul convenit de parti e mai mic decat cel din grila notariala, vanzatorul plateste impozit raportat la valoarea de grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? tobilica tobilica Buna ziua, Situatia mea se prezinta astfel: tatal meu vitreg mai are un copil din prima casatorie, dar mama si tatal meu vitreg vor sa faca in asa fel incat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Vreau sa fac un contract de vanzare-cumparare cu unchiul si bunica mea(apartamentul este acum propreitatea lor). Apartamentul este evaluat la 32 000 euro ,dar ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)