avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau donatie?

Buna ziua,
Situatia mea se prezinta astfel: tatal meu vitreg mai are un copil din prima casatorie, dar mama si tatal meu vitreg vor sa faca in asa fel incat apartamentul lor (sunt coproprietari amandoi) sa-mi ramana mie. Am urmatoarele intrebari:
1) Care varianta este indicata pentru ca fiica tatalui meu sa nu poata ataca si castiga in instanta ?
2) Se poate face vanzare-cumparare la un pret mai mic decat cel prevazut in lista notariala?


Numai bine
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 8 Mai 2015
Vânzarea este cea mai sigura. Donatia poate fi atacata.
Nu se poate la un pret mai mic decat cel din grilele notariale.
Multumesc
La vanzare cumparare trebuie ca suma de bani sa fie platita si in realitate sau este suficient sa platesc impozitul catre stat notarului la pretul din grila notariala?
Mai exact partile pot coveni asupra unui pret mai mic in contract (cat de mic?) decat cel stipulat in grila, dar impozitul sa fie platit la grila notariala?
Partile pot conveni pretul care poate fi mai mic decat cel din grila, insa trebuie sa fie un pret serios, nu simbolic, impozit veti plati ( vanzatorii il datoreaza) raportat la pretul de grila.
In cazul in care fiica va ataca acel act dupa decesul tatalui sau, va trebui sa puteti dovedi ca ati platit pretul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cumparare in familie Dacian85 Dacian85 Buna ziua Vanzarea/cumpararea unui imobil se face in familie.Notarii au un prag anume dupa care calculeaza cat la % este impozitul ce trebuie platit pe ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate, posibilitati de anulare contract Dragosbalta Dragosbalta O ruda vrea sa-mi lase mostenire un apartament. Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant. Pot sa fac actul pe o suma mult mai mica decat valoarea reala, ... (vezi toată discuția)
Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)