Buna ziua,
Situatia mea se prezinta astfel: tatal meu vitreg mai are un copil din prima casatorie, dar mama si tatal meu vitreg vor sa faca in asa fel incat apartamentul lor (sunt coproprietari amandoi) sa-mi ramana mie. Am urmatoarele intrebari:
1) Care varianta este indicata pentru ca fiica tatalui meu sa nu poata ataca si castiga in instanta ?
2) Se poate face vanzare-cumparare la un pret mai mic decat cel prevazut in lista notariala?
Multumesc
La vanzare cumparare trebuie ca suma de bani sa fie platita si in realitate sau este suficient sa platesc impozitul catre stat notarului la pretul din grila notariala?
Mai exact partile pot coveni asupra unui pret mai mic in contract (cat de mic?) decat cel stipulat in grila, dar impozitul sa fie platit la grila notariala?
Partile pot conveni pretul care poate fi mai mic decat cel din grila, insa trebuie sa fie un pret serios, nu simbolic, impozit veti plati ( vanzatorii il datoreaza) raportat la pretul de grila.
In cazul in care fiica va ataca acel act dupa decesul tatalui sau, va trebui sa puteti dovedi ca ati platit pretul.