avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fiscalitate ONG gradinita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fiscalitate ONG gradinita

buna!
fundatie cu activitate inv prescolar, gradinita. incaseaza taxa gradinita de la parinti.
este considerata activitate economica sau nu? din cate am citit, daca merg pe lg invatamantului nu, daca citesc codul fiscal...se pare ca nu.
am considerat achizitiile penrtu bucatarie ca "alte materiale consumabile" am facut NIR si bonuri de consum. este corect sa efectuez in contabilitate consumul pentru aceste materiale sau sa efectuez ca la bucatarie restaurante 345=711 si 711=345?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:35, 10 Aprilie 2015
Da, e considerata activitate economica. Contabilitatea o faceti ca la restaurant cu retetar. Pentru partea cu pregatirea de senvisuri sau chiar feluri de mancare. Daca cumparati de exemplu sucuri, apa, pachete de biscuiti, adica alimente ambalate, chiar fructe achizitionate la kg si care apoi se dau in consum asa ambalate cum sunt, le scoateti in consum ca in prima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)