avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune online

Buna ziua,

In urma cu o luna am trimis prin transfer bancar suma de 620 lei unei persoane pe care nu o cunosteam personal, vorbisem doar la telefon de doua, trei ori.

Persoana respectiva este cea care mi-a prezentat o afacere de tip mlm, in care eu m-am inscris. Fiindca la momentul respectiv afacerea de tip mlm in care m-am inscris nu accepta plata cu cardul din motive tehnice, persoana care m-a inscris s-a oferit sa ma ajute, spunandu-mi ca in schimbul respectivei sume (contravaloarea intrarii in acea afacere) imi va oferi un cod (voucher gift) de activare a contului.

Problema este ca imediat ce i-am trimis banii, persoana respectiva i-a retras si i-a folosit in scopuri personale, mie nu mi-a mai oferit acel voucher pentru activarea contului. Am solicitat ori acel voucher pentru activarea contului ori banii inapoi. Nu zice direct ca nu-i returneaza, insa de o luna tot invoca diferite scuze repetate, e evident deja ca nu vrea sa-i mai returneze, nici sa ofere serviciul promis.

Ce as putea face din punct de vedere legal, pentru a-mi recupera respectiva suma ? (ca dovezi exista tranzactia bancara, comunicarea scrisa pe facebook si convorbirile mele telefonice cu respectiva persoana)

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Faceti plangere la politie si depuneti dovezile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trimis unei femei cunoscută pe facebook niște bani să își ... Ion Ninel Voicu Ion Ninel Voicu Am trimis unei femei cunoscută pe Facebook niște bani să își plătească chiria, abonamentele de telefon, mâncarea fiindcă eu o iubesc.Am vizitato și ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati prin western union si neinapoiati Medic_Aly Medic_Aly Buna ziua. As avea nevoie de un sfat informal. Am imprumutat unei persoane bani (euro si lire sterline) pe parcursul a 2-3 ani in 5 transe. Mi-a promis ca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselatorie SmeianuD SmeianuD Buna seara, In cursul saptamanii anterioare am incheiat o tranzactie cu o doamna pe internet. Am cazut de comun acord sa-i vand telefonul meu contra ... (vezi toată discuția)