In urma cu o luna am trimis prin transfer bancar suma de 620 lei unei persoane pe care nu o cunosteam personal, vorbisem doar la telefon de doua, trei ori.
Persoana respectiva este cea care mi-a prezentat o afacere de tip mlm, in care eu m-am inscris. Fiindca la momentul respectiv afacerea de tip mlm in care m-am inscris nu accepta plata cu cardul din motive tehnice, persoana care m-a inscris s-a oferit sa ma ajute, spunandu-mi ca in schimbul respectivei sume (contravaloarea intrarii in acea afacere) imi va oferi un cod (voucher gift) de activare a contului.
Problema este ca imediat ce i-am trimis banii, persoana respectiva i-a retras si i-a folosit in scopuri personale, mie nu mi-a mai oferit acel voucher pentru activarea contului. Am solicitat ori acel voucher pentru activarea contului ori banii inapoi. Nu zice direct ca nu-i returneaza, insa de o luna tot invoca diferite scuze repetate, e evident deja ca nu vrea sa-i mai returneze, nici sa ofere serviciul promis.
Ce as putea face din punct de vedere legal, pentru a-mi recupera respectiva suma ? (ca dovezi exista tranzactia bancara, comunicarea scrisa pe facebook si convorbirile mele telefonice cu respectiva persoana)