avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare de nume

Sunt o romanca care locuieste in Spania. Cazul meu este putin mai complicat. Cand am venit in Spania eram casatorita si eram pe numele sotului. Intre timp am divortiat si el mi-a cerut in sentinta de divort sa-mi schimb numele. Eu nu l-am schimbat dar acum mi-a expirat BI de romania si acuma cand il schimb trebuie sa-mi schimb numele. Intrebarea mea este : este vreo posibilitate sa raman pe numele ex sotului deoarece am toate actele de Spania pe numele asta si un copil cu actualul meu sot tot pe numele asta si nu as vrea sa trebuiasca sa le schimb pe toate. Daca se poate si ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:15, 10 Aprilie 2015
Sa va schimbați buletinul cu numele de fata, apoi sa cereți schimbarea numelui pe cale administrativa. Dacă nu vi se aproba cererea, puteți contesta în instanta, nu știu ce șanse aveți, dar alta posibilitate nu e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin annaanei annaanei Buna seara! Ma confrunt cu o problema putin mai ciudata. O doamna R doreste sa reinoiasca buletinul. Este divortata de aprox 30 ani. In sentinta de divort, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort Remyality Remyality Buna ziua. Am o problema mai delicata, referitor la schimbarea numelui. In primavara anului trecut, m-am casatorit si ne-am schimbat numele si, implicit, ... (vezi toată discuția)