avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O masina pierduta...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

O masina pierduta...

Buna Ziua . Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns . Sunt chemat in instanta ca Parat intrun proces civil legat de o masina . In 2004 am cumparat o masina de la proprietar sa facut o chitanta de mana pe care nu o mai are nici el nici eu . Imediat eu am vandut masina la alcineva cu care am facut o chitanta de mana si pe care iam dato proprietarului in original (GRESEALA MEA ) Dupa 10 ani in 2014 mai exact a venit sa ma intrebe undei masina .? ( nu mai recunoaste ca iam dat chitanta de mana cui iam vandut masina ) Eu acum ce pot face ? NU RECUNOSC NICI EU CAM LUAT MASINA )) Am incercat sal ajut cu o hartie remat de predare masina la fier vechi dar doreste sai achit si impozitul din 2004 si pana in 2015 . Am vazut asa nam mai facaut nimic sal ajut si acum ma dat in judecata sustine ca are o inregistare audio cu mine vb cu ginerele lui despre masina si eu recunoscand cam cumparat masina si ca am vanduto mai departe aceasta inregistare se poate folosi intrun proces civil ?? Ce se poate intampla in acest caz ?? Reclamantul neavand chitanta de mana ,contract de vanzare cumparare ,( are doi martori mincinosi !) va rog fumos daca puteti sa-mi dati un raspuns . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marian290 , utilizator 10:20, 14 Aprilie 2015
Daca reclamantul solicita admiterea probei ,instanta urmeaza sa analizeze actiunea,probele reclamantului si eventual sa admita inclusiv proba audio
Nu orice adevar poate fi probat in instanta
In instanta foarte multe cauze se castiga cu martori minsinosi, dar bine instruiti
Este problema vanzatorului daca a ales sa vanda masina fara contract de vanzare cumparare.
cyan a scris:

Este problema vanzatorului daca a ales sa vanda masina fara contract de vanzare cumparare.

Este si culpa cumparatorului ca a inteles sa achizitioneze bun mobil fara respectarea dispozitiilor in vigoare si fara incheierea formalitatilor legale

eu nu recunosc cam luat vreo masina de la el ..!!!! cum nici el fata de mine nu mai recunoaste ca iam dat chitanta in original cui iam vandut masina.... minte el mint si eu astai viata
@marian 290

Riscati cu atitudinea de nerecunoastere a adevarului in instanta
Exista posibilitatea ca reclamantul in sustinerea actiunii,in probarea atitudinii dvs de inducere in eroare a instantei sa prezinte documentul doveditor ca
am vandut masina la alcineva cu care am facut o chitanta de mana si pe care iam dato proprietarului in original

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare vanzare auto karsor karsor Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto neincheiata cristianno3 cristianno3 Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Masina furata luis adrian luis adrian buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mn intr-o problema am cumparat o masina cu nr de germania propietara a scos nr rosii in romania mia vandut-o mie print-o ... (vezi toată discuția)