avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma

Am primit citatie prin care Registrul Comertului solicita dizolvarea firmei pentru ca a expirat contractul de inchiriere pentru sediu.
Nu as depune intampinare, pentru ca nu mai lucrez pe aceasta firma si chiar vreau sa scap de ea. Sunt consecinte (sunt unic asociat), pot sa ma aleg cu cazier fiscal?
Ce se intmpla cu stocurile, pot sa mi le insusesc daca se dizolva firma?

Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:45, 11 Aprilie 2015
Daca se admite actiunea de dizolvare si nu aveti situatia pusa la punct este grav, caci urmeaza lichidarea, cu toate consecintele, apoi radierea, insa ...pe parcursul procedurii vi se poate atrage raspunderea, dat fiind calitatea dvs. de organ de conducere, si daca exista datorii, puteti raspunde cu capul (respectiv, venituri, bunuri, imobie, etc) pentru ele. Mare grija, analiza, informare si vant din pupa (in principiu este bine ca scapati de firma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am firma in dizolvare cu lichidare(radiere) din octombrie 2012 andreiade andreiade Buna ziua. In 2008 am deschis o firma cu un asociat in familie. Situatia a fost de asa natura ca am fost ulterior plecat din localitate. Nu am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap ieftin de firma rekaalina rekaalina Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic \"am uitat\" ,iar acum cateva zile am primit o ... (vezi toată discuția)
Datorie anaf - firma insolventa / cazier fiscal ecquestion ecquestion Buna ziua, Va scriu pentru a primi unele clarificari legate de o situatie de care m-am lovit la scoaterea cazierului fiscal necesar angajarii. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)