avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere scoatere de la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere scoatere de la plata intretinerii

Buna ziua,
Parintii mei au plecat pe perioada verii la tara, normal ca am facut cerere catre administratie pentru scoaterea celor 2 de la calculul intretinerii, nu este primul an cand se intampla acest lucru, de aproximativ 15 ani parintii ei se tot duc la tara pe perioada verii. Azi dimineata ma opreste presedintele si-mi spune ca trebuie sa mentionez cand se intorc, i-am spus ca nu stiu cand se intorc deoarece intoarcerea lor depinde de terminarea lucrarilor agricole, deci pot veni in octombrie sau noiembrie, dar nu pot da o data cand se intorc. Mi-a spus ca nu-i nici o problema (daca nu este nici o problema de ce m-a mai intrebat?). Apoi mi-a spus ca trebuie sa mentionez si unde au plecat, cand l-am intrebat de ce , asta in conditiile in care in nici una din cererile anterioare din anii anteriori nu am facut aceast mentiune, mi-a balbait ceva de genul ca platesc energie si acolo si intretinere. I-am raspuns ca nu am de ce sa mentinez unde au plecat decat ca sunt plecati din Bucuresti, atata timp cat apartamentul ramane in continuare locuit de alte 2 persoane - respectiv de catre sora mea si de mine, iar administratorul scarii are si numarul meu personal si de la servici, deci in caz de vreo problema ma poate gasi oricand.
Deasemenea mentionez ca parintii au facut o procura prin care eu ii pot reprezenta, deci nu vad de ce ar trebui acum ca parintii mei sa dea socoteala unde au plecat, puteau pleca intr-o croaiziera in jurul lumii (ceea ce n-ar fi rau nici pentru mine!) deci nu ar fi putut da o adresa sau un numar de telefon unde ar fi putut fi contactati.
As avea rugamintea sa-mi spuneti, daca trebuiesc facute aceste mentiuni in cerere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 00:11, 3 Iulie 2009
Hello!
Am si eu o problema asemnatoare. Copilul meu isi petrece vara la bunici. Nu sta nicio zi in apartament. casa o pot scoate de la intretinere am nevoie de semnatura a doi vecini care sa certifice lipsa copilului din apartament. Mi se pare un abuz din partea celui de la asociatie si as dori sa stiu o modalitate legala de a-i da peste nas. Prefer sa dau o declaratie pe proprie raspundere. Mi se pare mai civilizat. Orice parere este binevenita. Multumesc:)
Chanell0769 a scris:

Orice sfat ar fi binevenit, mai ales ca se apropie sfarsitul unii si vor incepe sa calculeze intretinerea pentru luna iunie si nu am nici un chef sa platesc pentru 4 persoane deoarece sut sigura ca este mult mai complicat sa se faca o recalculare ulterioara.
Va multumesc pentru orice sfat.

Daca vreti "ziceti ca ei si faceti ca dv", adica formulati alta adresa catre presedintele asociatiei in care indicati si o adresa unde sunt plecati parintii. Ca si experiment dati-le adresa gresit.
cereti-le in scris in baza carui act normativ vi se cer aceste semnaturi de la vecinii dvs, sau sa va ofere decizia adunarii generale sau a comitetului executiv in care s-a decis sa se urmeze aceasta procedura inutila.
o declaratie pe proprie raspundere este mai mult decit suficienta pentru a fi scos de la intretinere copilul dvs. daca nu crede, nu are decit sa doarma toata vacanta in fata apartamentului dvs pentru a se convinge de adevarul expus in acea declaratie-cerere de scoatere de la intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate plati intretinerea in 2 locuri daca nu locuiesc? stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Pana in data de 13 februarie am locuit impreuna cu sotul si fiul meu de 1 an si 9 luni la parintii mei. Din data de 13 februarie ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere AndreeaFloriza AndreeaFloriza Buna ziua, am depus o cerere de scoatere de la intretinere de la asociatia la care apartineam , care mi-a fost si aprobata inca din septembrie. Eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul average average Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta ... (vezi toată discuția)