avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta acum o luna urmand sa se intoarca la toamna. La intretinere erau trecuti 2 oameni si deci nu am considerat necesara instiintarea administratorului. M-a mancat undeva :) si am fost sa platesc intretinerea pe luna trecuta (mai) la el.
M-a luat la intrebari si a considerat necesar sa ne treaca 3 la intretinere pentru luna iunie, desi i-am explicat ca locuim 2 oameni in acel apartament eu ajungand acolo pe data de 6 iulie.
Ma enerveaza mai ales faptul ca am fost instiintati retroactiv de trecearea de la 2 persoane la 3 ... si la cererea rectificarii acestei nedreptati el spunand ca faptul a fost consumat.

Intrebarile mele:
Are dreptul sa treaca 3 persoane la intretinere de la el putere, doar pentru ca m-a luat la ochi. Este legal ?
Cu cine pot vorbi daca dansul nu este cooperant pentru a aparea 2 in loc de 3 la intretinere ( tin sa mentionez ca listele pe luna iunie nu au fos inca afisate)
Din cate stiu in legea spune ca daca o persoana absenteaza cel putin 15 zile , poate fi scoasa de la intretinere. Este adevarat? Pe cine trebuie sa anunt , si cu ce acte/cereri ?
Pentru cele 3 saptamani pe care le voi petrece aici sunt obligat / este necesar sa fiu trecut in cartea de imobil, sau sa imi anunt sederea ? In termen de cate zile ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 21:02, 16 Iulie 2009
average a scris:

Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta acum o luna urmand sa se intoarca la toamna. La intretinere erau trecuti 2 oameni si deci nu am considerat necesara instiintarea administratorului. M-a mancat undeva :) si am fost sa platesc intretinerea pe luna trecuta (mai) la el.
M-a luat la intrebari si a considerat necesar sa ne treaca 3 la intretinere pentru luna iunie, desi i-am explicat ca locuim 2 oameni in acel apartament eu ajungand acolo pe data de 6 iulie.
Ma enerveaza mai ales faptul ca am fost instiintati retroactiv de trecearea de la 2 persoane la 3 ... si la cererea rectificarii acestei nedreptati el spunand ca faptul a fost consumat.

Intrebarile mele:
Are dreptul sa treaca 3 persoane la intretinere de la el putere, doar pentru ca m-a luat la ochi. Este legal ?
Cu cine pot vorbi daca dansul nu este cooperant pentru a aparea 2 in loc de 3 la intretinere ( tin sa mentionez ca listele pe luna iunie nu au fos inca afisate)
Din cate stiu in legea spune ca daca o persoana absenteaza cel putin 15 zile , poate fi scoasa de la intretinere. Este adevarat? Pe cine trebuie sa anunt , si cu ce acte/cereri ?
Pentru cele 3 saptamani pe care le voi petrece aici sunt obligat / este necesar sa fiu trecut in cartea de imobil, sau sa imi anunt sederea ? In termen de cate zile ?
pe baza unei cereri scrise la administratie. la fel si introducerea unei persoane la intretinere, totul se face pe baza de solicitare scrisa "vorba zboara, scrisul ramine ! "
nu trebuie sa va treceti in cartea de imobil daca stati doar 3 saptamini
Legea prevede ca este nevoie de o viza de flotant in cazul persoanelor care, din diferite motive, locuiesc in alta parte decat acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, studenti, persoane care locuiesc in gazda etc.)
Trebuie sa sa declarati acest lucru la Serviciul de Evidenta a Persoanelor din cadrul Politiei in raza localitatii unde locuiti temporar. Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea personei care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. persoana care a plecat i n vacanta ar fi trebuit sa depuna o cerere la asociatia de proprietari pri n care sa isi anunte p lecarea si prin care sa ceara sa fie temporar scutita de la plata cheltuielilor de intretinere.

pentru persoane venite in vizita nu este nevoie de viza de flotant, cum este cazul lui average, din cite am inteles
da , dar cam asa e legea...chiar daca este o vizita , daca depaseste 15 zile ,persoana ar trebui, cel putin teoretic , sa fie luata in evidenta undeva.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Va mulumesc pentru raspunsuri. Cui trebuie sa adresez cererile ? Administratoruli ? Aveti un model de astfel de cerere ?

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste cate persoane se trec la intretinere intr-un apartament? mariamadalina mariamadalina As dori sa stiu si eu daca exista un temei legal in baza caruia se stabileste cate persoane trebuie sa fie trecute la intretinere intr-un anumit ... (vezi toată discuția)
Legea 230-asociatie de proprietari czerankati czerankati Ce acte/date trebuie sa prezinte un proprietar la administratorul asociatiei , pentru a fi luat in evidenta ? In cazul in care proprietarul da locuinta in ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta calculul platii la intretinere? MaraPuscasu MaraPuscasu Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam ... (vezi toată discuția)