average a scris:
Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta acum o luna urmand sa se intoarca la toamna. La intretinere erau trecuti 2 oameni si deci nu am considerat necesara instiintarea administratorului. M-a mancat undeva :) si am fost sa platesc intretinerea pe luna trecuta (mai) la el.
M-a luat la intrebari si a considerat necesar sa ne treaca 3 la intretinere pentru luna iunie, desi i-am explicat ca locuim 2 oameni in acel apartament eu ajungand acolo pe data de 6 iulie.
Ma enerveaza mai ales faptul ca am fost instiintati retroactiv de trecearea de la 2 persoane la 3 ... si la cererea rectificarii acestei nedreptati el spunand ca faptul a fost consumat.
Intrebarile mele:
Are dreptul sa treaca 3 persoane la intretinere de la el putere, doar pentru ca m-a luat la ochi. Este legal ?
Cu cine pot vorbi daca dansul nu este cooperant pentru a aparea 2 in loc de 3 la intretinere ( tin sa mentionez ca listele pe luna iunie nu au fos inca afisate)
Din cate stiu in legea spune ca daca o persoana absenteaza cel putin 15 zile , poate fi scoasa de la intretinere. Este adevarat? Pe cine trebuie sa anunt , si cu ce acte/cereri ?
Pentru cele 3 saptamani pe care le voi petrece aici sunt obligat / este necesar sa fiu trecut in cartea de imobil, sau sa imi anunt sederea ? In termen de cate zile ?
pe baza unei cereri scrise la administratie. la fel si introducerea unei persoane la intretinere, totul se face pe baza de solicitare scrisa "vorba zboara, scrisul ramine ! "
nu trebuie sa va treceti in cartea de imobil daca stati doar 3 saptamini