avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta acum o luna urmand sa se intoarca la toamna. La intretinere erau trecuti 2 oameni si deci nu am considerat necesara instiintarea administratorului. M-a mancat undeva :) si am fost sa platesc intretinerea pe luna trecuta (mai) la el.
M-a luat la intrebari si a considerat necesar sa ne treaca 3 la intretinere pentru luna iunie, desi i-am explicat ca locuim 2 oameni in acel apartament eu ajungand acolo pe data de 6 iulie.
Ma enerveaza mai ales faptul ca am fost instiintati retroactiv de trecearea de la 2 persoane la 3 ... si la cererea rectificarii acestei nedreptati el spunand ca faptul a fost consumat.

Intrebarile mele:
Are dreptul sa treaca 3 persoane la intretinere de la el putere, doar pentru ca m-a luat la ochi. Este legal ?
Cu cine pot vorbi daca dansul nu este cooperant pentru a aparea 2 in loc de 3 la intretinere ( tin sa mentionez ca listele pe luna iunie nu au fos inca afisate)
Din cate stiu in legea spune ca daca o persoana absenteaza cel putin 15 zile , poate fi scoasa de la intretinere. Este adevarat? Pe cine trebuie sa anunt , si cu ce acte/cereri ?
Pentru cele 3 saptamani pe care le voi petrece aici sunt obligat / este necesar sa fiu trecut in cartea de imobil, sau sa imi anunt sederea ? In termen de cate zile ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 21:02, 16 Iulie 2009
Luarea in evidenta in cazul petrecerii unui concediu..se face numai in zonele de frontiera..
proprietaru a scris:

.Pt trecerea la intretinere cu 3 persoane...solicitati copia dupa procesul vb al comitetului prin care se hotaraste trecerea celei de a 3 a persoana..
Luarea in evidenta in cazul petrecerii unui concediu..se face numai in zonele de frontiera... Faceti cerere sa se scoata de la intretinere 2 persoane pe perioada nedeterminata...

Dupa cum spuneti dv pentru trecerea la intretinere cu 3 persoane trebuie ca cineva sa solicite copie....dar dac era vorba de 4 persoane, de unde se solicita copie... !?
Apoi de ce sa nu faca cerere sa scoata de la intretinere 5 persoane pe perioada nedeterminata ? Ca , daca-i bal, bal sa fie !

average a scris:

Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta acum o luna urmand sa se intoarca la toamna. La intretinere erau trecuti 2 oameni si deci nu am considerat necesara instiintarea administratorului. M-a mancat undeva :) si am fost sa platesc intretinerea pe luna trecuta (mai) la el.
M-a luat la intrebari si a considerat necesar sa ne treaca 3 la intretinere pentru luna iunie, desi i-am explicat ca locuim 2 oameni in acel apartament eu ajungand acolo pe data de 6 iulie.
Ma enerveaza mai ales faptul ca am fost instiintati retroactiv de trecearea de la 2 persoane la 3 ... si la cererea rectificarii acestei nedreptati el spunand ca faptul a fost consumat.

Intrebarile mele:
Are dreptul sa treaca 3 persoane la intretinere de la el putere, doar pentru ca m-a luat la ochi. Este legal ?
Cu cine pot vorbi daca dansul nu este cooperant pentru a aparea 2 in loc de 3 la intretinere ( tin sa mentionez ca listele pe luna iunie nu au fos inca afisate)
Din cate stiu in legea spune ca daca o persoana absenteaza cel putin 15 zile , poate fi scoasa de la intretinere. Este adevarat? Pe cine trebuie sa anunt , si cu ce acte/cereri ?
Pentru cele 3 saptamani pe care le voi petrece aici sunt obligat / este necesar sa fiu trecut in cartea de imobil, sau sa imi anunt sederea ? In termen de cate zile ?

Prietena Dv. (pentru ca ea trebuia sau nu sa faca demersurile) in cel mai scrupulos caz ar fi trebuit sa faca o cerere la presedinte in care sa spuna ca din apartament va lipsi persoana X in perioada de la...pana la..... si ca in locul ei intra persoana Y (CI..........., CNP..............) in perioada de la.....pana la. Facea o socoteala astfel incat sa marcheze perioadele cand era singura. In rest ramanea la intretinere tot cu 2 persoane.
Vedem inca o data atitudinea de Voda-n Loboda a unui administrator care calca peste orice regula de bun-simt. Nu cred ca veti putea indrepta situatia decat ratoindu-va la el. Pentru o perioada asa scurta eu v-as sfatui s-o lasati balta daca vedeti ca nu aveti cu cine va intelege. Cererea de a intra in normalitate cred ca o veti face de pomana atata timp cat in gulia lui de creier nu a gandit ca un om il inlocuieste pe celalalt si ca din punct de vedere al socotelilor administrative nu se schimba nimic.
nu trebuie sa cedati...faceti plangere la politie pt abuz si fals in acte..
Imi pare rau dle adriantont ca raspunsurile mele va pun in dificultate..aritmetice
Am inteles ca unii stiu sa adune 1+2,si ma bucura asta..si pt a raspunde..pt 4 persoane 5...6 etc cererea se face tot la asociatie.Nu stiu cum se procedeaza la dvs in asociatie..dar inteleg cine creeaza problemele..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste cate persoane se trec la intretinere intr-un apartament? mariamadalina mariamadalina As dori sa stiu si eu daca exista un temei legal in baza caruia se stabileste cate persoane trebuie sa fie trecute la intretinere intr-un anumit ... (vezi toată discuția)
Legea 230-asociatie de proprietari czerankati czerankati Ce acte/date trebuie sa prezinte un proprietar la administratorul asociatiei , pentru a fi luat in evidenta ? In cazul in care proprietarul da locuinta in ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta calculul platii la intretinere? MaraPuscasu MaraPuscasu Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam ... (vezi toată discuția)