As avea următoarea întrebare: In momentul cand inmatriculez remorcile acestea trebuiesc inmatriculate pe pfa -pfa avand numele meu sau le pot inmatricula doar pe numele meu nu pe firma?Stie cineva acest lucru? Multumesc frumos!
Adica ati achizitionat direct pe pfa (cu factura) remorci auto pe care doriti apoi sa le inchiriati catre diferite firme? Daca e asa, le inmatriculati direct pe pfa. Daca e alta situatia, dati detalii.
Am achiziționat remorci pe care le am înmatriculat pe numele unei alte persoane. Acum nu știu dacă trebuie sa le înmatriculez pe numele persoanei care are pfa ul sau pe pfa x?sau este același lucru?Chiar nu mă pricep.:">
E o discutie putin mai lunga. Daca le-ati achizitionat pe persoana fizica e normal sa le inmatriculati tot pe numele respectivei persoane si apoi impozitul il platiti la nivelul celor stabilite pentru persoane fizice. Si daca doriti sa le folositi apoi pentru activitatea pfa, intocmiti contract de comodat pentru ele prin catre transmiteti dreptul de folosinta catre pfa. In acel contract veti trece ce tipuri de cheltuieli (legate de acele remorci) se pot deduce pe pfa.
Dar pentru acestea veti putea deduce aceste cheltuieli asa cum e trecut in codul fiscal la art. 48.
Daca le-ati fi cumparat direct pe pfa cu factura si le-ati fi inmatriculat tot pe acelasi pla, atunci impozitul pe mijloacele de transport il platiti la nivelul celor stabilite pentru persoanele juridice.
Transport persoane
Kar8on
Vreau sa fac o mica afacere de transport persoane. O sa achizitionez o masina de 8+1 locuri s-h. Asi vrea sa stiu cum este mai bine sa fac un srl sau un pfa. ... (vezi toată discuția)