avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie Crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie Crestere copil

daca am fost in somaj 3 luni pt ca apoi m-am angajat se ia in calcul pt indemnizatia de crestere copil si somajul nu? Adica nu este o problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 11 Aprilie 2015
Perioada cat ati beneficiat de indemnziatia de somaj se ia in considerare la calculul celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului eligibile pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Din OUG 111/2010:
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil lia29 lia29 Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca imi este afectata in vreun fel indemnizatia de crestere a copilului, in urmatoarea situatie: din anul 2007 din septembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt in somaj,de la 1 iulie cat v-a fi indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)