avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intrat la apa din lacomia vecinului.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intrat la apa din lacomia vecinului.

Buna seara si Paste Fericit tuturor!!Am gasit sa cumparam dupa multe tentative un teren in rate..in judetul Prahova.Dupa ce am facut acel antecontract(promisiune de vanzare cumparare)..am observat ca la intrarea in curte in loc sa am un coridor de 4 m latime sunt doar 3..si pe aceeasi linie mutat gardul cu un metru inapoi..Viitorii mei vecini,vazand ca acel teren este abandonat,s-au bagat cu curaj si si-au facut si gard de beton..ca sa fie convingatori.Contractul de vanzare cumparare va fi definitiv sper la sfarsitul acestui an..insa sunt tare mahnita si ingrijorata referitor la aceasta problema..nu stiu cui sa ma adresez ptr a reface masuratorile si cum imi pot recupera m.p care sunt trecuti in act??In speranta ca ma puteti ajuta va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AninaPirvu , utilizator 02:52, 13 Aprilie 2015
Stimată d-nă, chiar și acum puteți face documentația cadastrală a terenului pe care îl cumpărați și pt.care ați făcut un antecontract. Drumul din fața porții d-voastră și de care vă plângeți ce regim are- este trecut în antecontractul d-voastră, că vi-se va vinde și acesta, este drum vicinal, de servitute, este drum care aparține domeniului public ?De ce trebuie să aibă 4m ,i nu 3m sau 5m sau etc. Cine a stabilit dimensiunile acestuia și mai ales care este actul juridic care atestă existența acestuia.
Pe d-voastră trebuie să vă intereseze întâi ceeace veți cumpăra, să aibă punctele topografice din documentație fixate pe teren și mai apoi vedeți situația drumului.
Deci exista o schema pe care eu am vazut-o.Spatiul de care va spun nu face parte din drum..exista o poarta si apoi terenul de care va vorbesc.Planul terenului si mp sunt specificati in antecontract,bineanteles.Cadastrul este deja facut..toate actele sunt la zi.

Acest teren este proprietate personala domnului care imi vinde..este vorba de o alee care apartine acestei proprietati si nicidecum domeniului public.practic dupa poarta,intrarea in curte este prin acest spatiu care in actele de proprietate scrie negru pe alb 4 m.liniari..si abia sunt 3.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Despre drum de servitute GigiCiubuc GigiCiubuc Buna ziua, Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la ... (vezi toată discuția)