avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme banci

Buna ziua.in ani 2005-2007 am facut niste rate la banci.credite cu buletinul,in numar de 4rate.am platit aceste rate pana in anul 2008 pana prin august cand am ramas fara loc de munca si nu am mai platit nici o rata.din 2008 si pana astazi nu am mai platit absolut nici o rata.bancile mi-au vandut creantele unor firme de recuperatori,care de atunci ma tot suna,imi trimit scrisori acasa,mau cautat si acasa,incercand sa imi intimideze parinti,prin orice mod stiut numa'de ei.in urma cu 6luni m-am angajat cu carte de munca si acum'o saptamana mi-au trimis la firma poprire pe salariu.intrebarea mea este daca eu din 2008 si pana acuma nu am mai platit absolut nici un leu mai pot sa imi mai puna poprire pe salariu?dupa ce perioada de timp se prescrie datoria si care sunt criteriile de prescriere?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:18, 13 Aprilie 2015
Dupa 3 ani, daca creditorul nu a fost diligent in a-si recupera creanta (acte de executare, de incuviintare, etc), atunci creanta se prescrie. Trebuie sa verificati sau eventual sa contestati executarea sau titlul.
Si daca va rog imi pute-ti spune cum si unde se verifica?
Studiind dosarul de executare si formuland contestatie la executare in 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Eu acasa,nu am primit absolut nici o instiintare ca mi s-ar pune poprire pe salariu,nu am primit nici o hartie,eu am primit la firma si cei de la firma mau anuntat ca am o poprire pe salariu.nu trebuia sa primesc si acasa sa stiu si eu?
Termenul curge de la data cand ati aflat de poprire, restul sunt discutii pe dosarul de executare (cat de legal s-a lucrat sau nu ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Recuperari cire35 cire35 Buna ziua.in anul 2008 am facut un imprumut la banca la care nu an girat cu nimic deoarece eu nu detin nici o proprietate.iar pana in februarie 2009 am fost ... (vezi toată discuția)
Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)