avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu odihna

Buna.

Mi-am dat recent demisia de la fosta firma angajatoare, am finalizat procedura de predare si a tot ce aveam de la ei (masina, tel, laptop) cu acord de desfacere a contractului de munca mai repede decat cele 15 zile aferente preavizului. In ultima zi mi s-a promis verbal plata zilelor de concediu de odihna aferente anului 2009. La ultima virare de bani pe card am sesizat ca nu mi-a platit concediu, am sunat la ei si contabilitatea mi-a spus ca nu mai poate sa faca nimic acuma ca s-a inchis contractul de munca si pe ei nu i-a anuntat resursele umane ca trebuiau sa imi plateasca concediul (cei de la resurse umane imi promisesera ca mi se va plati). Am vb si cu cei de la resurse umane si acuma si ei sustin ca mi-au zis in ziua lichidarii sa ma duc sa anunt la conta ca am zile de concediu pe care nu le-am luat si ca vreau sa mi se plateasca.

As vrea sa stiu daca nu cumva firma trebuia sa stie ca mai are de reglat si treaba cu plata concediului cu mine fara sa trebuiasca sa ma duc eu cu sarumana sa solicit asta si as vrea sa mai stiu daca pot sa ii oblig sa mi le plateasca si pe ce cai.

Va multumesc anticipat !!
O zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:08, 24 Iunie 2009
Este adevarat.Dmv ati semnat statele de plata?....parerea mea este ca ar trebuie adus la cunostinta conducerii despre ceea ce s-a intamplat si ca nerspectarea partilor contractuale atrage dupa sine sanctiuni.Sunt obligati sa va dea banii pe concediu.
Codul Muncii, art. 41 (4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Firma avea obligatia ca , la incetarea CIM, sa va plateasca toate drepturile salariale, aferente perioadei lucrate. Inclusiv compensarea concediului de odihna neefectuat.

De bun simt era sa va plateasca compensarea din propria initiativa.
In orice caz, legea nu-i obliga sa va informeze asupra acestui drept, ci sa vi- l plateasca.
Si puteti sa va solicitati aceste drepturi timp de 3 ani, indiferent daca mai sunteti sau nu angajatul acelei firme.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Edbah, utilizator
1. Ii puteti da in judecata laTtribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. castigati 100%.
2. Amenintati pe angajator cu datul in judecata poate se sperie si plateste. Unde scrie ca daca te lichidezi nu ti se mai poate plati sumele de bani cuvenite? Din contra, termenul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului.
sau "amenintati" cu sesizare la ITM, nu cred ca isi doresc un control...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit tot concediul pe anul trecut ContSters210144 ContSters210144 Buna ziua! Sunt angajatul unei firme de la sfarsitul anului 2008. In 2010 am beneficiat doar de 10 zile de concediu, care mi s-a platit, restul zilelor ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a concediului de odihna georalu1979 georalu1979 La firma unde lucrez am inaintat demisia, mai am de luat salariul aferent lunii lucrate si restantele privind concediul de odihna,ma contrazic cu doamna de la ... (vezi toată discuția)