avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit tot concediul pe anul trecut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit tot concediul pe anul trecut

Buna ziua!
Sunt angajatul unei firme de la sfarsitul anului 2008. In 2010 am beneficiat doar de 10 zile de concediu, care mi s-a platit, restul zilelor prezentandu-ma la locul de munca. Salarul l-am luat cum il i-au de obicei, insa nu trebuia sa se fi adaugat si un supliment (valoarea a 11 zile ramase din concediu)?
Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in situatia de fata!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 4 Iunie 2011
Conf. contractului de munca ati fi avut dreptul la minim 20 zile lucratoare,.daca nu l-ati efectuat normal ar fi trebuit sa va plateasca.Ati avut o programare in concediu ,atunci trebuia respectat graficul,daca nu ati efectat restul zilelor pe 2010 ar fi trebuit sa va plateasca.:(
Prima data faceti o cerere la administratorul firmei si daca sunte-ti refuzat puteti sesiza ITM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
iulia53, utilizator
Imi puteti spune va rog daca exista vreo evidenta cu acordarea concediul de odihna? Cand am fost in concediu,luna urmatoare mi s-a virat salarul intreg pe card,retinandu-se doar bonurile de masa aferente zilelor de concediu (deci am fost platita pentru acele zile de concediu). De cand lucrez la ei nu am primit nici un fluturas. Situatia prezentata pentru anul 2010 este valabila si pentru anul 2009..Pot face ceva sa intru in posesia banilor pentru zilele de concediu datorate de la inceperea contranctului de munca? Exista vreo dispozitie legala prin care firma este obligata sa respecte acest concediu? Nu stiu ca societatea la care lucrez sa tina o evidenta cu zilele de concediu efectuate de un angajat, insa banuiescca trebuiesc declarate undeva..Imiputeti spune va rog unde trebuie sa ma informez cu privire la numarul zilelor de concediu efectuate de mine?
Va multumesc anticipat, si imi cer scuze pentru ignoranta mea in domeniu..
1. Din ce spuneti inteleg ca ati luat tot CO (21 zile) si ati efectuat numai 10 zile iar 11 zile au fost pontate tot in CO desi dvs. ati lucrat.
2. In aceasta situatie nu se putea sa fiti platit de doua ori pe aceeasi perioada: si ca ati lucrat si ca ati fost in CO.
3. Nu inteleg de ce ati lucrat cele 11 zile si nu ati stat in CO pana il terminati.
4. Conform Codului muncii compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
5. Tot Codul muncii spune ca angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
6. Asadar in acest an trebuie sa va acorde si zilele de CO neefectuat pe 2010.
7. Evidenta CO se tine de catre angajator prin inspectorul de resurse umane.
8. Vad ca ati revenit cu alte completari si de aceea va recomand sa sesizati ITM pentru a verifica sesizarea dvs. si a-l mobliga pe angajator sa intre in legalitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Conform Codului Muncii, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. Angajatorul este obligat să va acorde concediul de odihna până la sfârşitul acestui an, daca nu ati efectuat integral concediul de odihnă aferent anului 2010.
@ MarianBI
Perioada de 11 zile cum figurati in statele de plata? ... daca ati fost in CO , dar de fapt ati lucrat exista vreo decizie de rechemare din CO ?
Exista vreo dovada ca in aceste zile dvs ati lucrat efectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat viordache viordache Buna ziua, Sunt angajata la actualul loc de munca din 2001 si urmeaza sa-mi incetez activitatea, prin demisie, incepand cu 13.03.09. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu de odihna -restant si neefectuat viky56 viky56 Buna ziua Societatea la care am lucrat mi-a dat un preaviz de 20 zile in luna noiembrie2009 Anterior in luna august 2009 am efectuat CO partial, ramanand 4 ... (vezi toată discuția)