avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare din proprietatea privata a statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare din proprietatea privata a statului

Buna ziua, conform care-i legi mi se refuza intabularea unui teren obtinut prin concesionare pe 49 de ani, precizez ca trenul apartine domeniului privat al statului. Care ar fi alta modalitate legala de intabulare deoarce doresc sa construiesc si ulterior sa pot sa il cumpar.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:10, 14 Aprilie 2015
Pai daca terenul este al statului cum sa il intabulati dvs.? Dvs. aveti doar un contract de folosinta, asta este concesiunea, o folosinta pentru un numar de ani, pentru un anumit scop stabilit prin contractul de concesiune.
Actele necesare întabulării sunt cererea tip, contractul de concesiune, dovada achitării tarifului .
Contractul de concesiune trebuie să conțină datele de identificare ale imobilului concesionat, conform art.47-48 ale L.7/1996 actualizat. Se va înscrie dreptul în favoarea d-voastră și ca sarcină pe terenul statului.
Trebuie neapărat să fie posibilă identificarea terenului și individualizarea acestuia ,aceste lucruri fiind posibile cu doc.cadastrală.
Va multumesc si vreau sa vin cu o precizare daca ma puteti ajuta. In contractul de concesiune am specificat ca doresc sa construiesc pe acet teren concesionat pe 49 de ani si fara o intabulare in cartea funciara nu pot sa construiesc. Care ar fi alta modalitate de a construi pe acest teren, sau care ar fi o alta modalitate legala sa intru in posesia terenului si sa construiesc urmand ca ulterior sa il cumpar deoarce eu stiu ca daca va fi trecut din domeniul privat in domeniul public nu se mai poate cumpara niciodata.
Va multumesc si doresc sa precizez ca detin toate documentele mentionate de dumneavoastra si totusi mi se refuza intabulare. Unde as putea sa ma adresez in aceste conditii sa obtin intabularea deoarce doresc sa construiesc pe acest teren si sa deschid o firma.
Nu știu ce acte aveți d-voastră dar am o întrebare-s-a făcut dezmembrarea terenului din care ați luat în concesiune imobilul ?
Mai pot să vă spun următoarele ;
potrivit art.71 a Ordonanțéi de urgență dată de guvern nr.54/2006 publicată în MO 569/2006 și actualizată, și urmare a acestei ordonanțe există și dispoziția ANCPI (agenția de cadastru)nr.5418/05.05.2012 , privitor la regimul întabulării contractului de concesiune, obligativitatea ca acesta să fie întabulat
,
La data când ați solicitat intabularea vi s-a dat un răspuns la cerere prin care au motivat refuzul. Care este acela?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Concesionare marianabadescu marianabadescu daca o firma a concesionat un teren de la o primarie, poate concesiona in continuarea aceluiasi teren fara procedura de licitatie? (vezi toată discuția)