avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean roman cu domiciliu in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean roman cu domiciliu in strainatate

Care sunt modalitatile si formele legale de angajare a unui cetatean roman cu domiciliul in R. Moldova? Cetateanul are numai pasaport romanesc nu si buletin si CNP.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ikebana , utilizator 16:48, 25 Iunie 2009
1. Cetateanul roman are dubla cetatenie ? Este nascut in Romania ? daca este nascut in Romania atunci are certificat de nastere, acolo gasiti si CNP.
2. Daca vrea prin Reprezentant fiscal trebuie sa merga la notariat impreuna cu o persoana pe care o alege pentru a incheia procura de reprezentare fiscala si domiciul fiscal. NU este obligatoriu sa fie reprezentat, poate merge si singur la A. Fiscala.
3. La Administratia Fiscala unde are domiciliul mandatarul, merg amandoi pentru a completa declaratia 020 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române (OMFP 262/2007).
4. Se completează de persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor.
5. Declaraţia se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant fiscal, la registratura organului fiscal competent, sau la poştă prin scrisoare recomandată. Organul fiscal competent este: pentru contribuabilii care se înregistrează direct sau prin împuternicit:organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal contribuabilul sau, în cazul depunerii declaraţiei de menţiuni,organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit; pentru contribuabilii care se înregistrează prin reprezentant fiscal: organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal.
6. Societatea care vrea sa-l angajeze o poate face in baza pasaportului romanesc, restul de acte si formulare, sunt identice ca la un cetatean roman care are domiciliul in Romania.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Cetateanul roman are dubla cetatenie si are domiciliul in R. Moldova.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocația pentru copil Ionela GIS Ionela GIS As vrea sa stiu daca pot beneficia de alocație fiind cetățean a României si a Republicii Moldova, pentru copilul nascut in Republica Moldova care la fel ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe casa ancanina ancanina O persoana care s-a nascut in Romania si s-a stabilit in Europa(Italia) cu multi ani in urma(inainte de dec.1989), iar acum are cetatenie doar italiana, ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar stefan andrei stefan andrei Buna, am un contract de asociere prin participatiune cu o firma din bucuresti, ei au declarat spatiu secundar spatiul pe care il detin eu in alt judet dar ... (vezi toată discuția)