avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Mergeam cu masina in dreptul unei benzinarii moment in care o alta masina a iesit din aceasta in fata mea fara sa se asigure, eu l-am evitat insa am pierdut controlul masinii si am lovit un stalp electric. Cel care a provocat acest lucru a plecat neatins si nu i-am vazut nici numarul de inmatriculare. Am fost la politie si mi-au spus ca nu am ce sa ii fac chiar daca aflu cine e. Nu am nici Casco, exista vreo solutie pentru a-l face sa imi plateasca reparatia masinii, multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:39, 13 Aprilie 2015
Din punctul meu de vedere, puteți să formulați o acțiune în pretenții fundamentată pe răspundere civilă delictuală, existând o faptă ilicită, un prejudiciu, raportul de cauzalitate și vinovăția.
În probațiune, înscrisuri și proba testimonială.
Eventual înregistrări din benzinărie.
Pe camera de supraveghere din benzinarie puteti gasi (daca aveti noroc) imaginea cu momentul producerii evenimentului si eventual cu masina care a iesit din statie fara sa se asigure. De la casa de marcaj puteti solicita copie dupa bonul fiscal emis pentru masina respectiva (numarul este cel surprins pe camera video).
In instanta puteti deschide actiune impotriva soferului, anexand probele mentionate mai sus. Solicitati instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specialitatea auto.
Daca aceleasi documente le depuneti cu nr. de inregistrare/ data la IJP este greu de crezut ca inspectorul sef nu va dispune efectuarea unei cercetari de catre Serv. circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)
Expertiza criminalistica: identificarea persoanei filmate ciupmarius ciupmarius Va rog ,imi poate sune cineva sunt inculpat intr-un dosar acuzatia find talharie,mai exact se spune ca am deposedat o persoana de niste bunuri intr-un ... (vezi toată discuția)