avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Laptop confiscat de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Laptop confiscat de politie

Am avut parte de o perchezitie domiciliara, fiind banuit de o infractiune pe care nu am comis-o. Nu exista nici o proba impotriva mea, insa mi-au luat laptopul. Dupa cat timp ma vor chema la perchezitia informatica? daca am parola pe el va trebui sa ceara un mandat de la judecator pt. a-l sparge? ma pot opune?
Cel mai recent răspuns: zaruri , utilizator 14:28, 25 Aprilie 2015
.....pai daca nu ati comis nici o infractiune, nu vad de ce va- ti opune unei vizualizari a fisierelor din laptop...nu vreti sa iesiti din situatia in care sunteti cat mai repede posibil?
Nu exista termen legal stabilit pentru cercetarea cauzelor
Este in interesul dvs sa oferiti toate datele care demonstreaza nevinovatia dvs
Eventuala necomunicare de date solicitate de procuror majoreaza suspiciunile la adresa dvs
Ia ghicisti de ce? Tot ce spui poate fi folosit impotriva ta, ai dreptul sa taci. Nicaieri nu spune ca ceea ce spui poate fi folosit in folosul tau. Mai ales in faza de ancheta.

Pe acel laptop se pot gasi informatii care pot fi interpretate. Ghici ce fac procurorii si politistii cand nu au probe directe? Cauta interpretari, probe indirecte, circumstantiale.

Se pot gasi informatii despre alte "infractiuni", poate am copiat filme de pe internet, nu vreau sa platesc aiurea taxe de autor, si pot continua.

NU ma ajuta cu nimic daca le dau parola, eu le-am dat laptopul ca nici nu stiau pe unde era dus... si nici macar nu au scris ca l-am pedat eu. Daca le dau parola vor zice "in timpul perchezitiei au gasit un laptop parolat. in urma INVESTIGARILOR s-a AFLAT ca parola e XXX" nimeni nu va scrie "am primit parola de la inculpat/invinuit".

Am mai fost aranjat odata fara probe, din propria mea onestitate. Mi-a ajuns.

....inseamna ca dvs stiti mai bine si va consumati energia pe forum degeaba...fum fara foc nu iese...nu?.... cu respect
Regula e urmatoarea: sunteti investigat pentru fapta cutare, daca politistii afla ca ati comis alte infractiuni sau contraventii, au in principiu obligatia sa va urmareasca penal pentru ele, chiar daca ele n-au legatura cu fapta initiala (pentru care puteti fi nevinovat).

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)
Se poate accesa date personale? stefanaa stefanaa poate militia sa imi intre in pc si sa vada ce fac?m-au amenintat ca vor face asa ceva.ei banuiesc ca eu am afurat un laptop.eu stiu ca arfi ilegal,si ca au ... (vezi toată discuția)