avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al doilea contract de munca la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al doilea contract de munca la acelasi angajator

Va rog frumos sa-mi raspundeti: am 2 contr. la acelasi angajator:pt.o functie= full time; pt. a doua functie= part-time.As dori sa stiu:
- cum se scade concediul de odihna( din ambele contr?)
- ce se intimpla cu concediul de odihna de anul trecut neefectuat?
- am dreptul la bonuri de masa + concediu de odihna pe 2015 pe ambele contracte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 14 Aprilie 2015
1. Aveti dreptul la CO pentru ambele c.i.m.,.

2. CO neefectuat de anul trecut se poate lua pana la data 30.06.2016.

Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

3. In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii!!! aaaalinuta aaaalinuta buna ziua, am si eu o intrebare, daca nu mi am luat concediu tot pe anul trecut(2017),, iar in 2018 am optat pentru ca firma sa mi dea banii. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Proiecte adriea2007 adriea2007 In perioada in care angajatii unei societatii, pleaca in deplasari in cadrul proiectelor implementate de catre acea societate, trebuie sa aloce zile de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu neefectuate anul acesta irina_g irina_g Buna ziua, As dori sa stiu daca pot lua anul viitor 4 zile concediu ce mi s-ar cuveni anul acesta.(fara aprobari etc) Anul trecut am fost obligati sa ne ... (vezi toată discuția)