avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate recupera taxa auto de poluare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate recupera taxa auto de poluare?

Am cumparat un autoturism din Germania, in noiembrie 2008 si am platit 4066 ron taxa de poluare. Am inteles ca se poate recupera sceasta taxa daca inaintez o contestatie la Tribunal si solicit ca Adm. Fin sa-mi restituie taxa. Am sanse sa castig? Pe decizia de calcul scrie ca pot face contestatie in 30 de zile, iar eu nu am facut nicio contestatie.
Cel mai recent răspuns: oz , utilizator 16:29, 26 August 2009
In acest caz se aplica procedura prevazuta de Codul de procedura fiscala. Daca nu ati formulat contestatie impotriva deciziei de impunere, in termen legal, actiunea pe care ati formula-o se va respinge pe acest considerent.
In primul rand trebuie sa formulati o cerere de restituire catre finante, iar raspunsul lor, prin care vor refuza returnarea banilor, trebuie atacata.
Multumesc. Vroiam sa stiu daca s-au castigat procese de recuperare a taxei de poluare. Stiu ca taxa de prima inmatriculare, cea care s-a platit inainte de 1 iulie 2008 se poate recupera, dar vreau sa stiu daca exista procese castigate si pentru recuperarea taxei de poluare.
dovada vie ca se poate castiga un proces in acest caz sunt eu care am inmatriculat prima masina din prahova fara sa platesc taxa de poluare ...
in plus am in curs de derulare alte cateva procese atat pt inmatriculare fara plata taxei cat si de recuparare a taxei .
poti cauta detalii pe alte forumuri la sectiunea auto...ex:softpedia sau 4tuning
in caz ca doresti informatii legate de acest lucru poti sa lasi datele de contact intr-un mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto lucian_2010 lucian_2010 buna ziua!in anul 2008 am mers in Germania si am cumparat o masina,dar cum buletinul meu era deteriorat,l-am trecut pe tata cumparator pe act!cand am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare ContSters10241 ContSters10241 Buna Ziua am o mica nelamurire In anul 2009 cind am adus 2 camioane secand-hand,am platit dupa cum spune decizia emisa de adm. financiara taxa de poluare ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)